gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Kayseri'ye özgü yağ mantısı

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yağlı mantı yağ mantısı kayseri yağ mantısı kayseri hamur işleri tarifi
    hamuru için:
    1kg un
    2 tatlı kaşığı kuru maya
    tuz ve ılık su

    harcı için:
    250 gr kıyma
    1 orta boy kuru soğan
    kırmızı toz biber,maydanoz,karabiber,kimyon

    hazırlanışı: önce unu,tuzu ve kuru mayayı iyice karıştırıp üzerine çok ılık olan suyu yedirerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve üzerine nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. Hmurumuz dinlenirken, rendelenmiş kuru soğanı ve baharatları kıymamızla beraber iyice yoğurup mantı harcı elde edilir, tabi harcımızada tuz ilave etmeyi unutmayalım.

    hamurumuzun yarısını tezgaha alıp, yuvarlak büyük bir pazı yapıcaz ve yarım cm kalınlığında eşit bir şekilde merdane ile açıcaz, hamur mayalı olduğu için tezgaha yapışmamasını unlayarak önleyebilirsiniz. ve açtığınız hamuru herhangi bir su bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz, eğer bu zor olur derseniz, normal mantı keser gibi kare karede kesebilirsi,niz ama kestiğiniz kareler en az 3cm kare olmalı.. ve bu karelere hazırlamış olduğumuz mantı harcını(kıymayı) doldurup bohça biçiminde uçlarını yapıştırıyoruz...işlem hamur bitene kadar devam ediyor ve bu mantılarımızı kızgın sıvı yağda kızartıyoruz ama ateşin çok harlı olmamasına dikkat edin...mantılar kızarınca, mayalı hamur öyle bir kabarıyorki, yuvarlak bir ping pong topunu andırıyor, ve kokusu dayanılmaz bir koku,enfesss.. haa ne diyordum birden kaptırım kendimi:) kızaran mantıları düdüklü tencerenize koyun ve o sıcağı ile tencerenin ağzını kapatın, göreceksinizki, hava almadığı için mantılar yumuşakcık olacak, kızarma işlemi bittikten sonra, sıvı yağ ile salçalı sos hazırlayıp düdüklü tencerede muhafaza ettiğiniz mantıların üzerine dökün ve kapağı tekrar kapatıp, tencereyi sallayın ki, soslar eşit şek,ilde mantılara nüfuz etsin.. hmmmmmm eee sonra mı, sonra servis yaparken birazda sarmısaklı yoğurt bulundurun sofrada... gerisi size kalmış.. çok zor demeyin ve mutlaka deneyin.. özellikle çocukların bayılacağı bir lezzettir..


     
Kayseri'ye özgü yağ mantısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Özgün

    Özgün

    19 Ekim 1979’da Eskişehir’de doğdum. Çalışan bir anne- babanın çocuğuydum. O zamanlar annem sekreter, babam memurmuş. Tek çocuk olarak büyüdüm… Hayatımdaki en önemli kişilerden biri dedem İlyas Küçükcan’dır. Dedem eğitimci ve yazardı. 8 yaşındayken Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çocuk Korosu’na girdim. Daha o yaştayken bile tek hayalim konservatuvara gidebilmekti. Ancak babam bu konuya...
  2. Özgun

    Özgun

    Özgun İkinci albümü çıkardın...iki albüm arasındaki tepkileri bize değerlendirir misin ? İkinci albümümüz daha çok yeni. Kısa bir zaman önce marketlerde yerini aldı. İlk albümde bu kadar güzel işler yapmış olmak beni çok mutlu ediyor. İkinci albümde de buna benzer tepkileri alacağımı düşünüyorum. İkinci albümdeki farklılık ilk albüme göre daha pop bir albüm oldu. İlk...
  3. Avunya Mantısı

    Avunya Mantısı

    Avunya Mantısı (4 Kişilik) Malzemeler: 1/2 Kg Erişte 1 Kase Nohut 2 Çorba Kaşığı tereyağı 250 gr Kuşbaşı Et 1 Adet Soğan 1 Adet Domates 2 Su Bardağı Yoğurt 3 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya...
  4. yufka mantısı

    yufka mantısı

    evet melekler mantı sever olarak buyrun afiyet olsun:) malzemeler 4 adet yufka 300 gr kıyma 1-2 soğan tuz,k.biber Sosu için: 1/2 lt et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ yoğurt sarımsak salça tuz kır. toz biber kıymayı hazırladıktan sonra yufkaları yarım daire kesip biraz sıvıyağ sürüyorun kıymayı boydan yerleştirin sonra 2 cm genişliğinde kesip tepsiye dizin sonra 200 derecede kızarana kadar...
  5. Makarna Mantısı

    Makarna Mantısı

    makarna mantısı salyangoz makarna salyangoz tarifleri Davetsiz misafir var ve biraz da açmı? ozaman imdadınıza bu mantı makarna yetişiyor... tıpkı mantı içi gibi hazırladığımız iç malzemesini yapıp mantı makarnamızı dolduruyoruz ve makarnaları haşlıyoruz...hepsi bu...tabi sosuda unutmamamk gerekiyor :) işte yapılışı Malzemeler: 1 paket mantı makarna 250 gr.kıyma 1/2 demet maydonoz 1...

Sayfayı Paylaş