gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Kaz etli pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 45 dk

    =Malzemeler=

    500 gr kaz göğüs eti
    1.5 su bardağı pirinç
    1 soğan
    2.5 su bardağı et suyu
    150 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 ayva
    Tuz

    =Hazırlanışı=


    * Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun.

    * Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 2.5 su bardağı et suyunu yayvan bir tencereye alın. Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. 100 gr tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin. Tahta kaşıkla harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin.

    * Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın. Bir toprak güveçte pilav, et ve ayvayı harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

    * Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezerek karıştırın.

    * Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.

     
Kaz etli pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. etli patatesli pilav

    etli patatesli pilav

    patatesli etli pilav etli patatesli pilav malzemeler 3bardak pirinç(kişi sayısına göre ayarlaya bilirsiniz) 2-3 patates yarım kilo kuşbaşı et 1 soğan tuz öncelikle pirinci sıcak suyla kabartıyoruz.kuşbaşı eti güzelce yıkayıp bir tencerede bir bütün soğanla birlikte ve yeterince suyla haşlayalım,diğer tarafta yuvarlak yuvarlak doğradığımız patetesleri kızartalım.başka bir tencereye en alta...
  2. etli pirinç pilavı

    etli pirinç pilavı

    rüyada etli pilav görmek rüyada etli pilav yemek pirinç pilavı görmek tavuklu Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2.5 çorba kaşığı tuz 2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu 6.5 çorba kaşığı margarin 3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti 1 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 2 su bardağı sıcak su Yemeğin Tarifi Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu...
  3. Fırında Etli Pilav

    Fırında Etli Pilav

    etli pilavlar Malzemeler 3 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 150 gr Kuzu Kuşbaşı 100 gr İnce Kıyılmış Mantar 2 Soğan 2 Domates 1 Fincan Süt 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz Tart malzemesi: 2 Su Bardağı Un 100 gr Margarin 2 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Yemeğin Tarifi Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı...
  4. etli pilav

    etli pilav

    etli patatesli pilav etli pilav çeşitleri SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler ; 4 kişi için Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20...
  5. Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum

    Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum

    Kızlar aranızda Özbek asıllı olan var mı yok mu bilmiyorum ama ben Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum bu pilavın tarifini bilen lütfen benimle paylaşsın yapılışını

Sayfayı Paylaş