gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    kebere

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    Familyası Capparidaceae İlmi Adı Capparis spinosa Fransızca Capres
    İngilizce Caper
    Almanca Kapperstrauch
    Kullanılan Kısmı Meyvası (çiçeğin tomurcuğu)
    Yetiştiği Yer Akdeniz ikliminde.
    Ülkemizde oldukça yaygındır.
    Toplama Zamanı Haziran - Eylül
    Özelliği İdrar söktürür, dalağın çalışmasını olumlu etkiler, iştah açar.
    Sağlık Açısından C vitamini bulunduğundan skorbut hastalığında, iştahsızlıkta, idrar zorluğunda kullanılır.
    Kullanılışı Kebere sağlıktan çok mutfakta, genellikle turşu halinde kullanılır.
    Mutfakta Kullanılışı Salatalarda, çerezlerde, balık buğulamasında, meze olarak bazı soslarda kullanılır; yavan yemeklere çeşni verme amacıyla katılır.
    Estetik Açıdan Yeri yoktur.
    Ek Bilgi Diğer adı: Kebre, gebreotu, keditırnağı (Alanya). Botanistler 170 kebere türü ayırt etmektedirler. Kebere turşusu: 1 kilo kebere 1 kilo sirke ile kavanoza konur, 1 hafta karanlık bir yerde bekletildikten sonra tuzlu aromalı (tarhunotu, kekik vb.) ve soğanlı suya aktarılır. 3 ay sonra kullanılabilir. (Tuz deniz tuzu olmalı, diğer tuzlar turşunun zamansız çürümesine neden olur.

     
kebere konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kebere otu

    Kebere otu

    gebre otu faydaları kebere otu keber nedir kebere turşusu gebre turşusu nasıl yapılır (Gebreotu / Kedi tirnagi / Caper berry / Capre / Capparis spinosa) Bir çesit çalidir. Fransa'da ve ülkemizin Akdeniz bölgesinde yetisir. Yemisi nohuttan büyüktür. Tursusu yapilir. Kökünün kabuklari kullanilir. Kullanildigi yerler: Idrar söktürür. Vücudu rahatlatir. Istah açar.

Sayfayı Paylaş