gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    keçiboynuzu mucizesi

    Konu, 'Diyet Grupları' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    keçiboynuzu ne zaman toplanır keçi boynuzu ne zaman toplanır hamilelikte keçiboynuzu yemek yağı keçi boynuzu yağı Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz. Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. İyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur. Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
    Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
    Yağları parçalayan enzimlere LİPAZ
    Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ


    Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

    Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar. Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.


     
keçiboynuzu mucizesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Keçiboynuzu

    Keçiboynuzu

    (Karobbaum / Jahonnisbrotbaum / Caroubier / Carob / Carob tree / Harnup / Ceratonia siliqua/ Caroube) Temmuz-agustos aylarinda, yesilimsi renkli, çok küçük çiçekler açan, 3-10 m boyunda agaç veya agaççiklar.Yapraklari 5-11 yaprakçikli, derimsi, üst taraflari parlak, alt yüzleri donuk yesil renklidir. Çiçekleri poligamdir, yâni ayni agaçta erdisi, disi ve erkek çiçekler bulunmaktadir. Yasli...
  2. keçiboynuzu ve pekmezının faydaları

    keçiboynuzu ve pekmezının faydaları

    selam kızlar.bende demır eksıklıgı ve kansızlık vardı.gecenlerde annem duymus keciboynuzunu ve pekmezının kan yapıcı özellıgı varmıs ayrıca bırcok derde devaymıs.kendısı sert oldugu ıcın yıyemeyenlere kecıboynuzunun pekmezını önerıyorum.az lımon sıkıp uzerıne rahatca yıyebılırsınız.bronsite,kansere.balgama özellıkle sıgara ıcenler ıcın göğüs rahatlatıcı,kabızlıga,mide şişkinligıne,gribal...
  3. keçiboynuzu kürü

    keçiboynuzu kürü

    erkeklerde sperm sayısını arttırmak için uygulanır. -kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçi boynuzunu küçük küçük kırarak atın. -ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatın. -kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve 20 dakika dinlendirin -dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçi boynuzlarını çıkarın. -soğuduktan sonra yarısını sabah aç...
  4. Keçiboynuzu Pekmezi

    Keçiboynuzu Pekmezi

    Keçi boynuzu pekmezinin mucizeleri Keçi boynuzu pekmezi ve faydası Keçi boynuzu pekmezinin yararları Alternatif tıpta tedavi edici olarak kullanılan şifalı bitkilerden keçiboynuzu pekmezi hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekler :) Keçi Boynuzu Nedir Anadolu'da bazı yörelerde harnup olarak da bilinir. Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs,...
  5. Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir ?

    Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir ?

    Keçi Boynuzu Faydası Keçi Boynuzunun Faydaları yararları Keçi Boynuzu neye iyi gelir Aktarlarda bol miktarda bulunan ve satılan şifalı bitkilerden keçiboynuzunun faydalarını aşağıda ki makalemizden öğreniyoruz melekler :) Keçi boynuzu; taze veya kuru meyvelar, ilaç veya çerez şeklinde tüketilir. Keçiboynuzu yaprakları ve dal kabuklarına kurutulup, suyla kaynatılarak ilaç yapılabilir....

Sayfayı Paylaş