Kel kalmak İstemiyorsanız Beslenmenize Dikkat Edin!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kel kalmak İstemiyorsanız Beslenmenize Dikkat Edin!
Biz bayanlar için saçlar çok önemlidir dişiliğimizi ön plana çıkaran saçlarımız için herkesin uyguladığı bir takım bakım yöntemleri vardır.Fakat bir de saç dökülmesi sorunu yaşayan bayanlar var.Mevsimsel,psikolojik etkenlere bağlı olarak dökülen saçlar bayanlar için ne kadar sinir bozucudur...
Yanlış beslenme ve rasgele yapılan diyetlerde ne yazıkki saçları dökmektedir sizlere konuyla ilgili geniş bilgilere geçiyorum.
Harvard Medical School Dermatoloji Uzmanı Rebecca Campen’a göre özellikle “şok” ya da “moda” diyetler saç dökülmesine neden olabiliyor. Diyetiniz protein, demir gibi besleyici bileşenlerden yoksunsa saç dökülmeniz iyi beslenmeme kaynaklı olabilir.

Campen, “Doğru dengelenmiş bir diyet yaparsanız böyle bir durumla karşılaşmasınız. Ancak bazı durumlarda doğal eksiklik sebebiyle de saçlarınız dökülebilir. Örneğin vücut çok az miktarda biyotine ihtiyaç duyar. Biyotin birçok yiyecekte bulunur. Bağırsağınızdaki bir bakteri tarafından da doğal olarak üretilir. Ancak bazı yiyecekler ve ilaçlar biyotinin görevini yapmasını engeller. Bu eksikliğe neden olabilir. Çiğ yumurta avidin diye anılan bir madde içerir. Bu biyotinin vücut tarafından alınmasını önler. Yani beslenmenizde çiğ yumurta varsa, biyotin görevini yerine getiremiyor demektir.

Antibiyotikler de bağırsaklarınızda biyotin üreten bakteriyi yok eder. Uzun süren bir antibiyotik tedavisi biyotin ihtiyacını artırır. Doktorunuzun tavsiyesi ile bu açığı kapatıcı ilaçlar alabilirsiniz.

Zayıflama sırasında saç dökülmesinin nedeni “telojen efluviyum”dur. Kıl döngüsündeki karışıklık ve telojen dönemdeki kıl oranındaki artışa bağlı gelişen diffüz (tüm saçlı deriyi kapsayan) saç kaybıdır. Menapoza girilmesi; hipertiroidizm veya hipotiroidizm; over, hipofiz veya böbreküstü bezi tümörleri diğer hormonal değişikliklere bağlı telojen efluviyum nedenleridir. Kanserler, bağ dokusu hastalıkları, yeme bozuklukları, HIV / AIDS, demir eksikliği, stres, çinko, biotin ve esansiyel yağ asitlerinin eksiklikleri gibi sorunlar telojen efluviyuma neden olabilirler. Herhangi bir yaşta olabilir. Kadınlarda daha sık rastlanır” diye belirtiyor.
kellik1-3dd.jpg

Stres kaynaklı, doğum, ameliyat gibi sebeplerle görülen saç dökülmeleri en fazla 2-3 ayda sona erdiğini vurgulayan Campen, sonrasında saçların tekrar normal şekilde büyümeye devam ettiklerini kaydetti.

Campen, “Saç dökülmesinin birçok önemli sebebi vardır. Doğru tanı ve tedavi için doktora görünülmesi gerekir. Eğer doktorunuz saç dökülmesinin beslenmeye bağlı olduğunu söylerse beslenme prorgamınız gözden geçirilir, gerekli yiyecekler listenize eklenir” diye vurguladı.
 
Geri
Üst