gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    Keledoş çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    keledoş çorbası keledos corbasi [​IMG] Malzemeler:
    Heliz Otu
    150 gr Kıyma
    1.5 çay bardağı mercimek
    Yapılışı:
    Bu yemeğin yapımında mahalli adlar taşıyan bir çok ot kullanılır. Biz en çok kullanıra Heliz otuna göre yemeğin tarifini yapalım:
    Bol miktarda Heliz otu suda iyice kaynatılır. Piştikten sonra sıkılarak suyu süzülür. Daha sonra kavurma ile bir miktar mercimek ve Heliz otu üçü birden yeniden kaynatılmaya bırakılır. Yeterli bir kaynamadan sonra hazır olan yemek tabaklara doldurulur. Bunların üzerine de bir tarafta hazırlanmış kurut ve kurutun üzerine de soğan yağ dökülerek servis yapılır.
    İstek servise hazır hale getirilen kavrulmuş çedenede dökülür.

     
Keledoş çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. enginar çorbası

    enginar çorbası

    Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa...
  2. Andaloz Çorbası

    Andaloz Çorbası

    Malzemeler 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın. AFIYET...
  3. Düğün Çorbası

    Düğün Çorbası

    Malzemeler : Yarım kilo gerdan kuzu eti 1.5 litre su Yarım su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım limon suyu 100 gr margarin Tuz, kırmızıbiber Hazırlanışı: Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın. Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın. Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın. Eti haşladığınız suyu bir süzgeç...
  4. şikemperver çorbası

    şikemperver çorbası

    Malzemeler -8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu) -2 çorba kaşığı margarin -1 küçük boy soğan (küçük kıyılmış) -1 havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış) -2 adet patates (tavla zarı büyüklüğünde davranmış) -1 kabak (küçük doğranmış) veya 1/4 küçük boy lahana (bir taşım haşlanmış ve küçük doğranmış) -75 gr (6 çorba kaşığı) kesme küçük makarna, -3 orta boy domates (küçük doğranmış)...
  5. Havuç Çorbası

    Havuç Çorbası

    Havuç ÇorbasıMalzemeler; 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 4 su bardağı su Tuz, karabiber Zeytinyağı, maydanoz Yapılışı; Tencerenize zeytinyağını ve rendelenmiş havucu koyarak soteleyin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Tencereye önce sütü sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun kaynatın. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…...

Sayfayı Paylaş