kendi pastırmanızı kendiniz yapın

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
kendi pastırmanızı kendiniz yapın
Kasaptan yağsız bir et seçerek alın.Benim tavsiyem nuar diye niye isimlendirilen etlerdir.Bu etleri en fazla iki parmak genişliğinde boydan boya kesin.Bir tepsiye koyarak,üzerlerini örtecek şekilde tuz dökün, ve üzerlerini bir tülbentle örtün.Etler tuzu emdikçe su bırakacakları için,günde 2-3 sefer birikmiş suyu alın,dökün.Bu şekilde en az 4-5 gün muhafaza edin.
Bir kapta ete yetecek kadar çemen (baharatçılardan temin edebilirsiniz),kırmızı acı olmayan toz biberi, bolca sarmısağı (havanda çok iyi dövülmüş) ve ayarı kadar tuzu ilave ederek,krem peynir kıvamında olacak şekilde suyla karıştırın.Bu karışımı etin her yanına bolca sürün.Etin uç kısımlarından her hangi bir yerinden ip bağlayarak ,gölgelik bir yere asın.Yaklaşık 10 gün içinde nefis bir pastırmaya sahip olacaksınız ...Afiyet olsun
 
Geri
Üst