gebe
  1. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre

    Keneye vazelin ve zeytinyağı önerisi

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında nisan tarafından paylaşıldı.

    Kene ısırması sonucu yaşanan ölümler, bilim adamlarını da değişik önlemler arayışı içine yöneltiyor. [​IMG]Bu konuda bir teklif de Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Yaylı'dan geldi. Prof. Yaylı, kene ısırıklarında zeytinyağı ve vazelin kullanılmasının uygun olduğunu belirtti. Yaylı, "Kene ısırması vakalarında keneyle oynamayın, alkol veya ispirto gibi maddeler kullanmayın. Bunun yerine kenenin bulunduğu bölüme zeytinyağı veya vazelin kremi sürün. Bunları bolca sürdüğünüz takdirde kenenin bulunduğu bölümde hava sıkışması yaşanıyor. Mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna giderek, kenenin bir doktor tarafından çıkarılmasını sağlayın." diye konuştu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Ergönül ise "Kene hiçbir zaman tamamen cilt altına girmez. Çıkarırken kafasının içeride kalmasında bir sorun yok. Önemli olan gövdesinin çıkarılması.'' dedi. (haber7)

     
    Son düzenleme: 30 Haziran 2008
  2. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Keneye vazelin ve zeytinyağı önerisi
    canımcım emeğine sağlık
     
    Son düzenleme: 30 Haziran 2008
  3. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Cevap: Keneye vazelin ve zeytinyağı önerisi

    canimcim tsklerrrrrrrr
     
Keneye vazelin ve zeytinyağı önerisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zeytin ve Zeytinyağı

    Zeytin ve Zeytinyağı

    Zeytin ağacı ve onun meyvesi olan zeytinin tarihi günümüzden 8000 yıl öncesine dayanır. Arkeolojik buluntular zeytinin İsa öncesi 6000 yılından beri Akdeniz yöresinde yetiştirildiğini ve insan besini olarak kullanıldığını göstermektedir. · Tarihi gelişimi içinde zeytin, birçok efsaneye kaynak olmuş, eski uygarlıkların metinlerinde ve kutsal kitaplarda yer almıştır. Nuh Peygamber’in, tufanın...
  2. Kene ısırıklarında zeytınyagı ve vazelın

    Kene ısırıklarında zeytınyagı ve vazelın

    vazelin nasıl yapılır kene ısırmasında ilk yardım kene ısırmasında yapılması gerekenler vazelin neden yapılır Keneyezeytinyağı ve vazelin 27 Haziran 2008 Cuma 17:54 Kene ısırığına karşı alıncak en etkili önleminin zeytinyağı ve vazelin olduğu açıklandı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon...
  3. Zeytinyağı ve Şeker hastalığı

    Zeytinyağı ve Şeker hastalığı

    Zeytinyağı ve Şeker hastalığı Şeker hastalığı, vücudumuzda insülin hormonunun eksikliğine bağlı olarak kan şekeri dengesinin bozulmasına ve kandaki şeker düzeyinin ani olarak yükselip düşmesine yol açan bir hastalıktır. Son yıllarda yürütülen bazı araştırmalar, zeytinyağının, şeker hastalığının vücutta neden olduğu bazı rahatsızlıkları önlemede yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Bunlardan...
  4. Vazelin ve dolgunluk

    Vazelin ve dolgunluk

    vazelin vazelin kaş dudak dudaklara kaşlara ilkdefa duygum ve sizinle paylasmak istedim.. Çatlamış dudaklara birebir,dudakları yumuşacık yapıyor,ayrıca kışın soğuğunda koruyucu bir tabaka oluşturuyor.60'lı yılları moda ikonu Brigitte Bardot da vazelinin bakım uygulayıcı özelliğini bildirdi.Vazelin artı olarak dudakları dolgun gösterir.
  5. Organik Zeytinyağı Üretimi ve Tarihi

    Organik Zeytinyağı Üretimi ve Tarihi

    Ortadoğu’da rastlanan zeytin üretme yöntemiyle, yaklaşık 6 bin yıl önceki zeytinyağı elde etme yöntemi arasında hiç fark yoktur: Zeytinler ezilerek hamur haline getirilir. Daha sonra bu hamur sıkılır veya presten geçirilir. En sonunda ise yağ, zeytin meyvesinin suyundan (karasu) ayrıştırılır. 19. yüzyılın başında ise teknolojinin gelişmesiyle hidrolik pres makinelerine geçildi. Bugün hidrolik...

Sayfayı Paylaş