Kerevizin bilinmeyen süper faydaları burada
kereviz şifalı bitkisi, kerevizin faydaları, kerevizin yararları, ses kısıklığına ne iyi gelir, taş ve kum döktüren bitki.
Kereviz A, B ve C vitaminleri fosfor, çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içeren besleyici değeri hayli yüksek bir besindir. Vücudun direncini arttıran kereviz bedeni güçlendirici toniktir.
Zayıflama diyetlerinde doğal bir motivasyon ve enerji arttırıcıdır. Kerevizi çiğ tüketmeye yahut buharda pişirmeye özen gösterin.
Bu şekilde besin değerlerini kaybetmesini önlemiş olursunuz.
A ve B vitaminleri ile demir ve magnezyum gibi minerallerce zengindir.
-Böbrek ve karaciğeri çalıştırır.
-Kanı temizler,sinirleri sakinleştirir.
-Siyatik,yüksek tansiyon,romatizma,baş ağrıları,kan dolaşımı ve kut hastalığı için iyidir.
-İdrar söktürür.
-Yaprak kereviz mideye çok faydalıdır.İç salgı bezlerini özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştırır
ÇAYINI DA DENEYİN
Özellikle kanın temizlenmesi, mide şikayetleri ve idrar sorunları için kolayca yapabileceğiniz kereviz çayını günde 3 bardak tüketebilirsiniz.
1 bardak kaynar suya, kereviz tohumlarını ezerek 2-3 tatlı kasığı atarak 15 dakika demlendirin.
Kereviz A, B ve C vitaminleri fosfor, çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içeren besleyici değeri hayli yüksek bir besindir. Vücudun direncini arttıran kereviz bedeni güçlendirici toniktir.
Zayıflama diyetlerinde doğal bir motivasyon ve enerji arttırıcıdır. Kerevizi çiğ tüketmeye yahut buharda pişirmeye özen gösterin.
Bu şekilde besin değerlerini kaybetmesini önlemiş olursunuz.
A ve B vitaminleri ile demir ve magnezyum gibi minerallerce zengindir.
-Böbrek ve karaciğeri çalıştırır.
-Kanı temizler,sinirleri sakinleştirir.
-Siyatik,yüksek tansiyon,romatizma,baş ağrıları,kan dolaşımı ve kut hastalığı için iyidir.
-İdrar söktürür.
-Yaprak kereviz mideye çok faydalıdır.İç salgı bezlerini özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştırır
ÇAYINI DA DENEYİN
Özellikle kanın temizlenmesi, mide şikayetleri ve idrar sorunları için kolayca yapabileceğiniz kereviz çayını günde 3 bardak tüketebilirsiniz.
1 bardak kaynar suya, kereviz tohumlarını ezerek 2-3 tatlı kasığı atarak 15 dakika demlendirin.