Kesilen Elma Neden Kararır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kesilen Elma Neden Kararır?
elma neden kararır
İnsan sağlığına en faydalı meyvelerden biri olan elmayı kestiğiniz zaman bir süre sonra kalan bölgenin karardığını görürsünüz.Ve ister istemez de kararar bölgeyi yemek istemez haliyle elmayı araya verirsiniz.Peki kesilen elmanın kalan yarısının kararmaması adına ne yapabilirsiniz?İşte cevabı:
414d35279de9c3f.jpg

Ev kadınlarının bu “korkulu rüyası”nın aslında basit bir nedeni var; hava.

Elmanın içeriğinde bulunan tanik asit oksijen ile temas ettiğinde yüzeyinde oksitlenme oluşur. Renkli polifenoller elmanın tüm yüzeyini kaplayarak rengini değiştirir.



Bu soruna çözüm ise yanı başınızda. Elmayı kestikten sonra kesilmiş bölgeye süreceğiniz azıcık limon hayat kurtarır.

Limonun içinde bulunan sitrik asit oksitlenmeyi önleyeceğinden kötü görünümün de önüne geçecektir.
 
Geri
Üst