Kestane Nasıl Temizlenir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kestane Nasıl Temizlenir?
kestane nasıl pişirilir, kestanenin temizliği nasıl yapılır, kestane temizliği
Kış aylarının eğlencesi olan kestanenin nasıl temizlenmesi konusunda sizlere işinize yarayacak bilgileri bu yazımız da sunuyoruz. Her ne kadar sobanın üzerinde pişirilmesine alışkın olduğumuz kestaneler marifetli hanımların elinden kurtulamıyarak fırınlardada pekala pişiriliyor. Belki sobada pişen kastenin lezzetini vermiyor ama yinede lezzetli olduğunu söyleyebilirim;)
6fe861d7c13096ffe533074ba5e2be2c_1356867685.jpg

Kavurma Kestane Nasıl Temizlenir?

Öncelikle kestanelerinizi yıkayın ve süzün.
Yıkanmış kestaneleri gövdelerinden bıçakla enlemesine çizin. Bunu yaparken bıçağı çok derine daldırmamaya özen gösterin. Eğer derin bir kesik olursa kestaneler haşlanırken bu çizik yönünde bölünebilir.
Çizilen kestaneleri bir tavaya alın ve üzerine 3-4 çay kaşığı ayçiçeği yağı koyup ısıtın.
Normal ocak ısısında kestaneleri 3 dakika boyu karıştırıp kavurun.
Kavrulan kestanelerin yağını süzün ve soğuk su içerisine atın.
Bu şekilde elleriniz yanmadan kabuklarını soyabilirsiniz.

Fırında Kestane Nasıl Temizlenir?

Kestanelerinizin şişman tarafını bıçak yardımıyla enlemesine çizin.
Çizdiğiniz kestaneleri ılık suda yarım saat beklettikten sonra fırın ızgarasına dizin.
Kabukları birbirinden uzaklaşıncaya kadar fırında ısıtın.
Hafif nemli bir mutfak havlusuna fırından çıkardığınız kestaneleri koyun.
Havluyla kestanelerin üzerini kapatın ve bastırın. Bu sırada kestanelerden çıtırtı sesleri gelecektir. Biraz kuvvetinizi vererek havluyla her yerine bastırın.
Bu işlemden sonra havluyu açtığınızda kestanelerinizin kesik yerlerinin birbirinden bir hayli ayrıldığını göreceksiniz. Böylece hem kestanelerinizi soğutmadan, hem de kestaneleri açmaya çalışırken elinizi yakmadan afiyetle yiyebilirsiniz.

Haşlama Kestane Nasıl Temizlenir?

Enlemesine çizdiğiniz kestanelerinizi, kaynayan su içerisine bırakın.
On dakika süre ile haşladığınız kestaneleri sudan alıp kalın dış kabuklarını soyun. Elinizin yanmaması için soğuk su altında bu işlemi yapabilirsiniz.
Bu yöntemde püf nokta haşlama suyunu dökmemektir. Kestanenin iç kabuklarını soyabilmek için ılıyan haşlama suyunun içine atın. Böylece ince iç kabukları rahatça soyabilirsiniz.
 
Geri
Üst