KESTANE pişirmenin yöntemleri

Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye

    kestane pişirmenin püf noktaları kestane kavurma fırında pişirme tavada
    Kış aylarının vazgeçilmez yemeşlerinden olan kestaneye; en güzel lezzeti veren sobanın üzerinde onu bir güzel kavurmak bence:)Oh ne güzel olur şöyle sobanın üzerinde kavrulmuş kestane:)Meleklerim kestane sobanın üzerinde kavurmak dışında birçok şekilde pişiriliyor.İşte size pişirme yöntemleri:)

    [​IMG]



    KESTANE PİŞİRMENİN YÖNTEMLERİ

    Kestane : Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor. Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiri. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kasları güçlendiriyor. Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor. Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor. Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı. Hatta yaşamı uzattığı da söyleniyor. Antik çağlardan beri aşk iksiri olarak biliniyor. Ancak damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanlar, kestaneyi ölçülü miktarda yemeli.

    [​IMG]

    Evde kestane kebap
    Kestaneleri yıkayıp kurulayın ve önerdiğimiz şekilde çizin. Grilde veya sadece üst ızgarası yanan bir fırında pişirin. Sobanın üzerinde ya da mangalda da pişirebilirsiniz. Ayrıca gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap yapmanız mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biridir.

    Pişirmeden önce
    Kestaneyi pişirmeden önce üst tarafından keskin bıçak ucuyla derince bir çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın. İşinizi kolaylaştırır.


    Kestaneye dair rivayetler
    Kestane, insanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri... Antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda verilen büyük şölenlerin değişmez meyvesi imiş. Rivayet o ki Güney Avrupa'nın bir köyünde dört bin yıllık dev bir kestane ağacı varmış. 50 metre çapındaki gövdesi ve dev yapraklarıyla neredeyse tüm köyü kaplıyormuş. Yapraklarının adalet dağıttığına inanılan ağaç için "200 kişilik şövalye ordusu" deniliyormuş.


    Mutfakta kullanımı
    Kestane haşlanır ya da közde pişirilerek yenir. Et ve sebze yemeklerine, tatlılara eklemeden önce kestanelerin kabuklarını çizip üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun, yemeğin pişmesine 15 dakika kala ilave edin. Kestane en çok hindi eti ve kuzu etine yakışıyor. Kış sebzelerinden kereviz, patates ve havuçla uyum sağlıyor. Tatlı olarak muz ve elma gibi meyvelerin yanısıra çikolata sosu ile de hazırlayabilirsiniz. Kestaneyi püre haline getirdikten sonra şekerle karıştırıp dilediğiniz meyve ya da çikolata sosu ile zenginleştirerek sofranıza getirebilirsiniz. Haşlanmış kestane ile kek ve pastalar hazırlayabilirsiniz. Balla karıştırılmış kestane püresi özellikle iştahsız çocuklara önerilir.


     
KESTANE pişirmenin yöntemleri konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Mikrodalgada pisirmenin zararlari...

    mikrodalga fırının zararları mikrodalganın zararları mikrodalga fırın fırın sağlığa zararlı mı sağlığa zararlımı Mikrodalgada pişirmenin zararları! İnsanların mikrodalga fırınların sağladığı rahatlık uğruna sağlıklarından fedakârlık etmeleri mümkün mü? Sovyetler Birliği 1976 yılında mikro dalga fırınların kullanımını neden yasakladı? Mikrodalga fırınları icat eden...
  2. yemek pişirmenin püf noktaları

    çiğer pişirmenin püf noktaları ciğer pişirmenin püf noktası lezettli yemekler arnavut ciğeri noktası arnavut ciğerinin noktaları ciğer tava yapmadan ununun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koymayı ihmal etmeyin ayrıca ayçiçek yağınızda iyice kızmış olursa arnavut ciğeriniz daha lezetti olur ciğerleri yarım saat kadar sütte de beklete bilirsiniz etleri daha lezettli olması için bir kahve...
  3. kestane

    rüyada kestane şekeri görmek rüyada şekeri yemek hamilelikte yemek Kestane Kestane ağacı güç ve imtiyaz sahibi, çok mal biriktiren kimseye, harcaması çok olan insana, ihtiyar adama, uzun zamana, ibadete, zahmet ve yolculuğa, Kestane görmek ve yemek mal ve hayırlı rızka, sıhhat ve esenliğe delalet eder.Genellikle iyiye yorulmaz. Rüyayı görenin ya da bir yakınının sağlık durumunun ciddi bir...
  4. Et Pişirmenin İncelikleri

    Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde...
  5. İyi Et Pişirmenin İpuçları

    Etleri hem çabuk hemde lezzetli pişirmenin ipuçları... Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmek. Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli...
  6. Yumurta pişirmenin püf noktaları

    yumurta pişirmenin püf noktaları Mutfakların en önemli besinlerin biri olan yumurtanın pişirme yöntemleri ile ilgili püf noktalar kızlar... * Yumurta yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın. * Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve...
  7. Kestane Balı Nedir? Kestane Balının Yararları Nelerdir?

    kestane balı Balın sayısız faydası olduğunu hepimiz biliyoruz...Fakat Başbakanın sağlığını korumak için kestane balı kullandığını öğrenince bala ragbet biraz daha arttı...Şimdi bakalım kestane balı nedir faydaları nelerdir... Haziran ayının başından itibaren kestane çiçeklerine çalışmaya başlayan arılar tüm güçlerini ortaya koyarlar. Asıl bal akımı budur. Geceleri de kovan önlerinde kanat...
  8. Kestane

    kestane, faydaları, faydası, ağacı, nerede yetişir, hakkında bilgi, nedir, kısa bilgi, dikimi, hangi iklimlerde yetişir, Soğuk kış günlerinde odun sobalı evlerin akşam tv izerken çerezi olan kestane çok faydalıymış Melek'lerim. Şimdi gelin kestane hakkında bilgiler edinelim:) Kestane Familyası: Kayıngiller (Fagaceae) Türkiye’de yetiştiği yerler: Marmara, Karadeniz bölgesi. Daha çok...
  9. Lezzetli et pisirmenin püf noktalari :)

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz. Bazı ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli. Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar. Aşağıdaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar...
  10. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. ruyada kestanelerin yandigini gormek