KESTANE pişirmenin yöntemleri

Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye

    kestane pişirmenin püf noktaları kestane kavurma fırında pişirme tavada
    Kış aylarının vazgeçilmez yemeşlerinden olan kestaneye; en güzel lezzeti veren sobanın üzerinde onu bir güzel kavurmak bence:)Oh ne güzel olur şöyle sobanın üzerinde kavrulmuş kestane:)Meleklerim kestane sobanın üzerinde kavurmak dışında birçok şekilde pişiriliyor.İşte size pişirme yöntemleri:)

    [​IMG]



    KESTANE PİŞİRMENİN YÖNTEMLERİ

    Kestane : Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor. Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiri. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kasları güçlendiriyor. Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor. Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor. Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı. Hatta yaşamı uzattığı da söyleniyor. Antik çağlardan beri aşk iksiri olarak biliniyor. Ancak damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanlar, kestaneyi ölçülü miktarda yemeli.

    [​IMG]

    Evde kestane kebap
    Kestaneleri yıkayıp kurulayın ve önerdiğimiz şekilde çizin. Grilde veya sadece üst ızgarası yanan bir fırında pişirin. Sobanın üzerinde ya da mangalda da pişirebilirsiniz. Ayrıca gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap yapmanız mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biridir.

    Pişirmeden önce
    Kestaneyi pişirmeden önce üst tarafından keskin bıçak ucuyla derince bir çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın. İşinizi kolaylaştırır.


    Kestaneye dair rivayetler
    Kestane, insanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri... Antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda verilen büyük şölenlerin değişmez meyvesi imiş. Rivayet o ki Güney Avrupa'nın bir köyünde dört bin yıllık dev bir kestane ağacı varmış. 50 metre çapındaki gövdesi ve dev yapraklarıyla neredeyse tüm köyü kaplıyormuş. Yapraklarının adalet dağıttığına inanılan ağaç için "200 kişilik şövalye ordusu" deniliyormuş.


    Mutfakta kullanımı
    Kestane haşlanır ya da közde pişirilerek yenir. Et ve sebze yemeklerine, tatlılara eklemeden önce kestanelerin kabuklarını çizip üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun, yemeğin pişmesine 15 dakika kala ilave edin. Kestane en çok hindi eti ve kuzu etine yakışıyor. Kış sebzelerinden kereviz, patates ve havuçla uyum sağlıyor. Tatlı olarak muz ve elma gibi meyvelerin yanısıra çikolata sosu ile de hazırlayabilirsiniz. Kestaneyi püre haline getirdikten sonra şekerle karıştırıp dilediğiniz meyve ya da çikolata sosu ile zenginleştirerek sofranıza getirebilirsiniz. Haşlanmış kestane ile kek ve pastalar hazırlayabilirsiniz. Balla karıştırılmış kestane püresi özellikle iştahsız çocuklara önerilir.


     
KESTANE pişirmenin yöntemleri konusuna benzer içeriklerimiz
  1. kestane

    rüyada kestane şekeri görmek rüyada şekeri yemek hamilelikte yemek Kestane Kestane ağacı güç ve imtiyaz sahibi, çok mal biriktiren kimseye, harcaması çok olan insana, ihtiyar adama, uzun zamana, ibadete, zahmet ve yolculuğa, Kestane görmek ve yemek mal ve hayırlı rızka, sıhhat ve esenliğe delalet eder.Genellikle iyiye yorulmaz. Rüyayı görenin ya da bir yakınının sağlık durumunun ciddi bir...
  2. İyi Et Pişirmenin İpuçları

    Etleri hem çabuk hemde lezzetli pişirmenin ipuçları... Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmek. Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli...
  3. Kestane

    kestane, faydaları, faydası, ağacı, nerede yetişir, hakkında bilgi, nedir, kısa bilgi, dikimi, hangi iklimlerde yetişir, Soğuk kış günlerinde odun sobalı evlerin akşam tv izerken çerezi olan kestane çok faydalıymış Melek'lerim. Şimdi gelin kestane hakkında bilgiler edinelim:) Kestane Familyası: Kayıngiller (Fagaceae) Türkiye’de yetiştiği yerler: Marmara, Karadeniz bölgesi. Daha çok...
  4. Kestane Balı Nerelerde Bulunur ?

    Kestane balı nereden alınır Kestane balı nerelerde bulunur Kahvaltı sofralkarının en önemli gıdalarından biri olan kestane balı nerelerde bulunur merak ediyorsanız, buyrun makalemize melekler :tik: Kestane ormanları 1000 metrenin üzerinde yetişmektedir. Bu nedenle en çok Karadeniz bölgesinde bulunmaktadır. Her yerde yetişmez yetişse de arıların kestane çiçeğinden bal yapabilmesi için...
  5. Kestane Balının Müthiş Faydaları

    kestane balının yararları, kestane balının faydaları, kestane balı Sevgili melekler, bağışıklığı güçlendirdiği, hazmı kolaylaştırdığı bilinen kestane balının çiçke balından çok daha fazla demir, kalsiyum ve potasyum içerdiğini biliyor muydunuz? Diyetisyen E. Funda Tuzgöl, kestane balının faydalarını ve bu balı beslenme düzenine eklerken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı......

Sayfayı Paylaş