gebe
  1. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.074
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON

    kestaneli elmalı hindi

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında esena tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 adet hindi (5 kg)
    3 bardak pirinç
    2 adet kesme şeker
    2 yemek kaşığı tereyağı
    5 adet kuru soğan
    3 yemek kaşığı kuş üzümü
    3 yemek kaşığı fıstık içi
    1 yemek kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı tarçın
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber
    1 adet patates
    3 adet elma
    1 kg. kestane
    1 kg. brüksel lahanası
    1 demet dereotu
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı ketçap

    Yapılışı

    Hindiyi yıkayıp büyük bir tencereye koyun. Üstüne 10 bardak su, soğan, patates, elma ve tuz ilave edin. 35 dakika haşlayın. Hindiyi fırın tepsisine alın. Suyunu bekletin. Yoğurt ve ketçabı karıştırıp fırça ile hindinin her tarafına sürün. Üstüne hindinin haşlandığı sudan 4 bardak kadar gezdirip fırında 2 saat kızartın. Fırından çıkardıktan sonra içine pilavı doldurun. Kenarlarına kestaneleri dizin. Elmayı, kabuklarını soymadan iri halkalar halinde doğrayıp kenarlarına döşeyin. 1 saat pişirip servis yapın. Hindi daha güzel kızarsın diye 1 kaşık tereyağını eritip arada fırın kapağını açarak fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz. Pilavı için: Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Bu arada tuzunu, karabiberini de atmalısınız. Kahverengi olunca ılık suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin. Pirinçlerle 10 dakika kavurun. Fıstık içini bir kaşık sıvıyağda pembeleştirin, kuş üzümlerini de ılık suda bekletin. Kuş üzümlerini, tarçını, yenibaharı, kestanenin yarısını pirince ekleyin, dereotunu doğrayın. Üzerine 3 bardak hindi suyunu ilave edip pişirin. Kestanelerin üzerini bıçakla t şeklinde çizip 20 dakika soğuk suda bekletin ve tepsiye dizin. 20 dakika fırında pişirip kabuklarını soyun.

     
  2. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: kestaneli elmalı hindi
    emeğine sağlık
     
kestaneli elmalı hindi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kestaneli pasta!

    kestaneli pasta!

    Malzemeler: 2 katlı sade pandispanya 1 kat kakaolu pandispanya bir su bardağı kestane şekeri 2 yemek kaşığı kakao 1,5 poşet krem şanti* 1,5 poşet creme ole* 750ml süt üzerine çikolata rendesi *dilerseniz 2 poşet krem şanti, 1 poşet creme ole ile de deneyebilirsiniz Hazırlanması: Kestane şekerlerinden pastanın üzerini süslemek için gereken kadarını ayırıp kalanını çatalla...
  2. Kestaneli Tatli

    Kestaneli Tatli

    kestaneli tatlı kestaneli tatlılar tatlilar tatli kestaneyle yapılan tatlılar MALZEMELER 1/2 kg. kestane 1 paket vanilya 4 su bardağı süt 3 yumurta 50 gr. bitter çikolata 1 su bardağı şeker 3-4 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk. kadar haşlayın. Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın. Ayrı...
  3. Kestaneli pasta

    Kestaneli pasta

    Malzemeler: Kek için: 3 su bardağı un 3 yumurta Yarım su bardağı pirinç unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 portakal 1 limonun rendelenmiş kabuğu İç malzeme için: 1 paket kakaolu puding 2 su bardağı süt 50 gr sütlü çikolata 1 çay bardağı hazır kestane kırığı Süslemek için: 2 kestane şekerlemesi 1 su bardağı çırpılmış...
  4. kestaneli kek

    kestaneli kek

    kestaneli kek Malzemeler: 2 bardak tereyağı 1.5 bardak sütlü çikolata 2 bardak un 1.5 bardak toz şeker 3 adet yumurta 3 adet yumurta sarısı 14 adet kestane şekeri 1.5 bardak bitter çikolata Hazırlanışı: Tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın. Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu...
  5. Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    doldurulmus hindi hindi tarifleri tarifi nasıl doldurulur nasil doldurulur Yılbaşı akşamı sofraları şenlendiren hindi tariflerinden biri olan lezzetiyle ve görüntüsüyle gönüllerde taht kuracak mantarlı ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifini sizler için paylaşıyorum.Afiyet olsun canlarım:) Malzemeler: 10-12 kişilik 5-8 kg’lık bütün hindi yarım limonun suyu tuz, karabiber 1 çorba...

Sayfayı Paylaş