gebe
  1. fuhrer_albay

    fuhrer_albay Forum Okuru

    Kestaneli Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında fuhrer_albay tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 250 gr kestane 4 su bardağı su
    tavuk veya etsuyu
    2 su bardağı pirinç
    iki çorba kaşığı tereyağ
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp, servis yapın.


     
Kestaneli Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3.5 Bardak Su veya Et Suyu 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr. Kestane 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin. Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini...
  2. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...
  3. kestaneli pilav nasıl yapılır kızlar

    kestaneli pilav nasıl yapılır kızlar

    kestaneli pilav KESTANELİ PİLAV Malzemeler ; 6 kişi için Kestaneyi dağılmayacak şekilde haşlayın. Dış ve iç kabuklarını soyun Fındık büyülüğünde bölün. İki bardak pirinç, dört bardak tavuk ya da etsuyu ve iki kaşık tereyağ ile pilav pişirin. Piştikten sonra,kestaneleri ekleyip,birlikte demlendirin. Bir iki defa karıştırıp, servis yapın. 2 su bardağı Pirinç 250 gr Kestane 4 su bardağı...
  4. Kestaneli Tatli

    Kestaneli Tatli

    kestaneli tatlı kestaneli tatlılar tatlilar tatli kestaneyle yapılan tatlılar MALZEMELER 1/2 kg. kestane 1 paket vanilya 4 su bardağı süt 3 yumurta 50 gr. bitter çikolata 1 su bardağı şeker 3-4 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk. kadar haşlayın. Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın. Ayrı...
  5. Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    doldurulmus hindi hindi tarifleri tarifi nasıl doldurulur nasil doldurulur Yılbaşı akşamı sofraları şenlendiren hindi tariflerinden biri olan lezzetiyle ve görüntüsüyle gönüllerde taht kuracak mantarlı ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifini sizler için paylaşıyorum.Afiyet olsun canlarım:) Malzemeler: 10-12 kişilik 5-8 kg’lık bütün hindi yarım limonun suyu tuz, karabiber 1 çorba...

Sayfayı Paylaş