gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Keten YaĞi

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    ketan yagi KETEN YAĞI

    Menapoz sıkıntılarını giderir. Mide ağrılarını ve kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemi iltihaplarında etkilidir. Zihin açıcıdır.

    İÇİNDEKİLER:

    Müsilaj, linamarin, doymamış yağ asitleri ve protein içerir.

    KULLANILIŞI:

    Bir fincan suya 5 damla damlatılarak içilir.


     
Keten YaĞi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kantaron YaĞi

    Kantaron YaĞi

    kantaron yağı hemoroid KANTARON YAĞI Hazmı kolaylaştırıcı ve iştah açıcı özelliklere sahiptir. Ateş düşürücü etkisi vardır. Ülser ve gastritte iyileşmeyi hızlandırır. Bağırsak spazmlarını çözer. Bağırsak solucanlarını düşürür. Hemoroide faydalıdır. Yara ve yanıkları iz bırakmadan iyileştirir. İÇİNDEKİLER: Uçucu yağ, rezin, acı maddeler (glikozitler), reçine, pektin ve kolin içerir....
  2. Papatya YaĞi

    Papatya YaĞi

    PAPATYA YAĞI Duyarlı ve problemli ciltler için yaraları iyileştirici ve cildi besleyen özelliğe sahiptir. Bademcik ve diş iltihabında kullanılır. İÇİNDEKİLER: Tanen, flavon glikozitleri, bisabolol, arzulen, terepen ve salisilik asit içerir. KULLANILIŞI: Bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak gargara yapılır. Cilde masaj şeklinde tatbik edilir. İçilmesi sakıncalıdır.
  3. Susam YaĞi

    Susam YaĞi

    SUSAM YAĞI Dahilen müshil, haricen ise özellikle kuru ciltlere kirpik, kaş ve saçlara rahatlıkla kullanılır. Şeker hastalığında da kullanılmaktadır. yanıklarda iyileştirme özelliği vardır. İÇİNDEKİLER: Oleik, palmitik, linoleik, stearik ve miristik asit içerir. KULLANILIŞI: Her sabah aç karnına bir çay kaşığı içilir. Müshil olarak ta bir çay kaşığı alınır. Cilde ve saça masaj şeklinde...
  4. MenekŞe YaĞi

    MenekŞe YaĞi

    MENEKŞE YAĞI Cilt hastalıkları, egzama, dermatit ve uyuzda kullanılır.Mikrop kırıcıdır. saç dökülmesine karşı etkilidir. Kuru saçları nemlendirir. Parlaklık ve canlılık verir. Kozmetik endüstrisinde kullanılmaktadır. İÇİNDEKİLER: Tanen, saponinler, flavon glikozitleri, vialamin ve emetin içerir. KULLANILIŞI: Cilde masaj yapılarak saça friksiyon şeklinde kullanılır.
  5. Keten Tohumu YaĞi Ve Faydalari

    Keten Tohumu YaĞi Ve Faydalari

    keten tohumu yağının faydaları keten yağının faydaları tohumu yağı kullanımı yağı Keten yağı (Oleum linii), ketenden yapılmış bir Bitkisel yağdır. Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Keten tohumlarından...

Sayfayı Paylaş