Kıbın

ocean

Paylaşımcı Melek
Üye
Kıbın
kıbın tarifi kibin tarifi
Aaaayyy birden acıktım!



nokta.jpg
KIBIN




kibin.jpg




kibin2.jpg


hamur malzemeleri:


  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su

hazırlanması:
Malzemelerle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur yoğurun. üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Bu arada kıymalı içi hazırlayın.

iç malzemeleri:


  • 500gr orta yağlı kıyma​
  • 3 orta boy kuru soğan​
  • 1 diş sarımsak​
  • 1 tatlı kaşığı karabiber​
  • 1 tatlı kaşığı tuz​

hazırlanması:

Soğanları mutfak robotundan geçirip mümkün olduğunca ince doğranmalarını sağlayın. Çiğ kıymayı, soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırıp kıymalı içi hazırlayın.

kibin3.jpg


Hamuru 4 parçaya ayırıp her parçadan 3 şerit elde edin. Şeritlerden iki santimlik küçük parçalar kesin. Bunları unlu zeminde işaret parmağınızla bastırarak düzleştirin.

kibin4.jpg


Bu küçük parçaları hafif unlu zeminde merdane ile yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde, mantı hamurundan biraz kalınca açın.

kibin5.jpg


Her bir hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı içten koyun.

kibin6.jpg


kibin7.jpg


hamurları yukarıdaki fotoğraftaki şekiller gibi veya bir ravioli kalıbı kullanarak kapatın. Kenarları mutlaka çok sıkı kapatın, haşlama esnasında açılmasın. (Biz ilk fotoğraftaki hamurları Marcela isimli okuyucumun gönderdiği fotoğraftaki empanadaslar gibi kapattık.)

kibin8.jpg


Hamurları tuzlu kaynar suda haşlayın. Kıbınlar suyun yüzüne çıktıktan yaklaşık 5 dakika sonra tencereden çıkarın. (Piştiklerinden emin olmak için bir tanesi alıp, ikiye keresek bakın.)

Hepsini geniş bir tabağa alıp yağda kızdırılmış pul biber ve yoğurt ile servis yapın.​
nokta.jpg
 
Cevap: Kıbın

Ellerinize sağlık,emeğinize sağlık..Çok güzel bir yemek.Ben de içine haşlanmış patates koyarak yapıyorum Oda çok hoş oluyor..:hungry:
 
Cevap: Kıbın

teşekkür ederim canım
 
Geri
Üst