Kilo Almadan Oruç Tutabilir miyiz?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kilo Almadan Oruç Tutabilir miyiz?
kilo almadan oruç tutmak
ramazanda kilo almadan oruç tutmak


Sevgili melekler, Ramazan ayına girmemize günler kala, bir ay boyunca kilo almadan orucu tamamlamamızın mümkün olup olmadığı konusunda Dr.Yasemin Bradley'nin yaptığı açıklamalara kulak verelim..


iftar-sofrasi-309.jpg



1.İftariyeliklere dikkat! En çok bunlarla kilo alınıyor. Pide-zeytin-hurma-peynir derken daha başlangıçta 200-250 kalori alınıyor. Bu da bantta 45 dakika kadar yürümek demek .

2.Şarküteriden uzak durun. Sucuk-salam-sosis gibi işlenmiş etlerin hem toksik yükü fazla, hem de bol kalorileri var.

3.Pideyi ölçülü yiyin. 2 dilimi geçmemeye çalışın. Unutmayın un ve un haline getirilebilecekler kilo aldırır!

4.Yavaş yiyin. Mide hacim reseptörleriyle çevirili. Bu reseptörlerin uyarıyı alıp beyne götürmesi, beynin de bize ‘doydun’ komutu vermesi için 15-20 dakika gerekiyor.

5.Bol bol doğal mineralli su ve bitki çayları için. Gün boyu vücudunuz susuz kalacak. Kaybedilen suyu yerine koymak çok önemli. Doğal mineral ve pH seviyesi yüksek suyu tercih ederek, vücut mineral dengenize de yardımcı olun.

6.Bol şerbetli, şekerli tatlılar yerine hafif, meyveli, sütlü tatlıları tercih edin.

7.Bu yıl yazın en sıcak günlerinde oruç tutuluyor. Ağır etler yerine balığı tercih edin.

8.İftariyeliklerden sonraki çorbayı yağsız yaptırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağından 123 kalori alıyoruz. Zaten salatanıza yağ koyuyor, zeytinyağlı sebze yiyorsunuz. Yağsız çorbaya alışılabiliyor, deneyin göreceksiniz.

9.Örnek olun; Misafirlerinize iftar sofrası hazırlarken light seçenekler de sunun.

10.Yemeklerden birkaç saat sonra, yarım saat de olsa yürüyün.

Ramazan ayı başlamadan önce yemek biçiminizi değiştirin!
Ramazan ayı başlamadan oruç tutacak olan kişilerin yemek yeme biçimlerini değiştirmeleri gerektiğini de vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, şu bilgileri verdi:

“Vücudu sıcak yaz günlerinde oruca hazırlamak gerekiyor. Oruç tutarken uzun süre yemek yemeden, su içmeden geçireceğiniz, kan şekerinizin önemli oranda düşeceği bir dönem sizi bekliyor. Bu döneme vücudunuzu alıştırmak için daha hafif bir beslenme tarzına geçmenizi öneririm. Çok yemeye alışık bir kişinin aniden yiyeceği kesmesi vücutta deprivasyon (yoksunluk) hissi yaratacaktır. Bunun yerine normalde yediğiniz yiyeceği en az 2/3 oranında azaltın. Yani aldığınız toplam kalori miktarını düşürün. Porsiyon miktarlarını küçültmek, ağır yağlı kırmızı etler yerine balık veya tavuk tercih etmek, salata–sebze miktarını artırmak, şekerli meyveler yerine kan şekerinizi hızla yükseltmeyecek elma, armut gibi meyveleri seçmek, ağır şerbetli tatlılar yerine hafif sütlü tatlıları tercih etmek hep atabileceğiniz güzel adımlardır. Bu arada aşırı terlemeyle de kaybettiğimiz sıvı ve mineral dengesini korumak için bol bol doğal mineralli ve pH’ı yüksek su içmeye özen gösterin. “
 
Geri
Üst