gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Kiremit kebabı

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum [​IMG]
    5 kişilik

    Malzemesi:

    -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
    -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy)
    -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy)
    -tuz
    -taze çekilmis karabiber
    -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
    -1 çay kş. kekik.

    Yapılışı:

    1.Eti bir kaba koyun. Soğanları, domatesleri, tuzu, biberi ekleyip, bu terbiyenin etlerle iyice kaynatması için elinizle biraz karıştırın.

    2.Firınınızı 130°C'ye getirip, ısıtın; İki temiz kiremit alın, birini ters yatırın İçine etleri koyup, düzgünce yayın. Üzerine öteki kiremîti kapak gibi kapatıp, bir tepsiye yerleştirin. Fırına sürerek 1,5 saat pişirin.

    3. Pişen kebabı fırından alıp, üstteki kiremiti kıldırın. Biraz kuruca olan bu kebabı üzerine ince kıyılmış kekik ve maydanoz serperek servis yapın


     
  2. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    bu yemeği hemen yapmalıyım
    Bu yemeği akşam olmadan pişirmeye başlasam iyi olur bizimkiler parmaklarını yicekler. Görüntüsü bile iştah açmaya yetiyor. :)
     
  3. bettt

    bettt Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2011
    Mesajlar:
    740
    Beğenilen Mesajlar:
    221
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Miss Kokulu Sevgilimin Yanı Başı :)
    offf mükemmel tadı var yaa ağzımın suları aktı hahahaha:D
     
Kiremit kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kiremitte Levrek Balığı

    Kiremitte Levrek Balığı

    kiremitte levrek kiremitte balık Malzemeler 2 kg levrek balığı 3 kuru soğan 1 demet maydanoz 200 gr tereyağı 1 limon 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz, beyazbiber Yemeğin Tarifi Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin. Soğan ve maydanozu...
  2. Kiremitte Alabalık

    Kiremitte Alabalık

    MALZEMELER kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık 1 fincan zeytinyağ 1 tatlı kaşığı nane kırmızı toz biber 3 diş sarımsak 1 tutam tuz karabiber HAZIRLANIŞI Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve...
  3. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  4. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  5. Patlican Kebabi ...

    Patlican Kebabi ...

    Selam hanimlar kendim bildigim ve yaptigim bi tarifi sizee soylemek istiyorum iste benim bildigim tarif umarim begenirsiniz:D Malzemeler:...

Sayfayı Paylaş