gebe
  1. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun

    Kırmacı köftesi

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında papatya57 tarafından paylaşıldı.

    hem göze hem mideye hitap eden her yemeği severiz buda onlardan biri tarif benim hoşuma gittti bakalım sizde beğenecekmisiniz





    [​IMG]


    MALZEMELER:

    750 gr. yağsız kıyma

    2 tatlı kaşığı kimyon

    6 ad. yumurta

    2 kahve fincanı pirinç

    kızartmak için sıvıyağ

    un

    tuz

    karabiber

    HAZIRLANMASI:

    1-İlk önce küçük bir teflon tencerede pirinçleri, üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile suyunu iyice çekinceye kadar haşlayın.(Lapa kıvamında olmalı)Daha sonra el blenderı ile yada kaşığın tersiyle pirinçleri iyice ezin.

    2-Kıymayı,kimyonu,yumurtaları ve lapa haline gelmiş pirinci mutfak kabınıza aktarıp bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Mutfak kabınızın ağzını aliminyum folyo ile kaplayarak buzdolabında 30-45 dk. dinlenmeye bırakın.

    3-Mutfak tezgahınıza fırın tepsisi büyüklüğünde yağlı kağıt serin ve üzerine biraz un serpin.Köfteden bir yemek kaşığı büyüklüğünde alıp unun üstüne bırakın ve elinizle ileri geri yuvarlayarak 10 cm. uzunluğunda köfteler hazırlayın.Yağlı kağıdın ucunu kıvırarak köftelerin tezgahın ucundan tabağa düşmesini sağlayın.Bu köftenin kıvamı, ele alıp şekillendiremeyecek kadar yumuşaktır.Bu nedenle bu işlemler yapılır.

    4-Tavanıza bol sıvıyağ ekleyip kızdırın.İçerisine tabağa aktardığınız köfteleri ekleyip kızartın.

    NOT : Yanında pilav ve püre ile servis yapmanızı öneririm.


     
Kırmacı köftesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yanya köftesi

    Yanya köftesi

    MALZEMELER 1 kg yağsız kıyma 1 adet ekmeğin içi 9 adet yumurta 1 adet büyük soğan, ince kıyılmış un maydanoz kekik nane dereotu kimyon bahar tarçın karabiber tuz HAZIRLANIŞI Bütün malzemeyi karıştırıp, çok yumuşak bir köfte hamuru yapın. Unlayıp, elinizle üstlerine bastırıp, yassıltın ve kızgın yağda kızartın. Sebze yanında veya sannısaklı yoğurt ile servis yapın.
  2. Tavuk KÖftesİ

    Tavuk KÖftesİ

    TAVUK KÖFTESİ Malzemeler : 1 tavuk 4 yumurta 2 bardak un 2 bardak zeytinyağı 2 kaşık margarin 2 kaşık un 1 tutam hindistan cevizi 2 bardak tavuk suyu Karabiber Tuz Hazırlanışı : Tavuğu temizleyin. Daha sonra iyice pişene kadar haşlayın. Butlarını ayırın ve bir kenara koyun. Geri kalan kısmı ince ince küçük parçalara didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını...
  3. Patlıcan köftesi...

    Patlıcan köftesi...

    Malzemeler 5 adet patlıcan 2 adet limon 2 bardak zeytinyağı tuz 3 adet yumurta 2 fincan kaşar rende 1 demet maydanoz 3 kaşık tereyağı 1 fincan un 2 fincan sütYapılışı Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın. Bir tenceede tereyağını eritip, içine un katın, pembeleşmesini bekleyin, ondan sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu...
  4. fellah köftesi

    fellah köftesi

    fellah köftesi fellak köftesi fellah nasıl yapılır video ıspanaklı Her ne kadar adı köfte de olsa salata olarak günlerde sunulan bir köfte....Hem lezzetli hem besleyici...:hungry: MALZEMELER 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı limonun suyu tuz sosu için; 1 yemek kaşığı nar ekşisi 3-4 adet rendelenmiş...
  5. Lor köftesi

    Lor köftesi

    lor köftesi Osmanlı mutfağından sizlere lor köftesinin tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. lor peyniri (tercihen sepet loru) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -4 adet yumurta -100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.) Yapılışı: 1.Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın. Kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. 2.Maydanozlu peynire...

Sayfayı Paylaş