gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    hamilelikte kırmızı şarap hamilelikte karides yemek şaraplı karides MALZEMELER 1 kg jumbo karides
    3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor)
    1 kg domates
    1 su bardağı kırmızı şarap
    Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber
    Bira


    HAZIRLANIŞI
    Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli Datça sarımsaklarını kalınca dilimleyin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derince bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ekleyip, 1 dakikaya yakın karıştırarak pişirin. Domatesleri ilave edin. Birkaç dakika sonra birada bekletilmiş karidesleri içine yerleştirin.
    Üzerine bir su bardağı kırmızı şarabı ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.


     
Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr. Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin....
  2. Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari Yemeğin Tarifi Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin...
  3. Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet 25 gramlık dana jambon 4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü 175 gr arpacık soğanı Sos için: 75 gr soğan 275 ml sek beyaz şarap 1 kokulu otlar buketi 1 tavuk suyu tableti 275 ml kaynar su 15 gr tereyağ 20 gr un Garnitür olarak: 125 gr brokoli 175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş) HAZIRLANIŞI İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst...
  4. Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik)

    Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik)

    MALZEMELER 75 gr ufak konserve mısır 100 gr mantar 1 çorba kaşığı sıvıyağ 450 gr dondurulmuş karides 175 gr labne peyniri Sos: 45 ml sek şeri 5 çorba kaşığı elma suyu 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı soya sosu 4 çorba kaşığı mısır unu HAZIRLANIŞI Önce sosumuzu hazırlayıp, bir kenara koyalım. Bunun için tüm sos malzemelerini bir kapta...
  5. Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides

    Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides

    tatlı ekşi soslu karides ananas soslu karides 500 g karides , 100 g taze zencefil , 2 adet taze soğan , 8 adet haşlanmış kestane , 2 yumurtanın beyazı , 2 tatlı kaşığı sherry , 25 g mısır nişastası , tuz. Tatlı , Ekşi Sos: 100 ml ananas suyu , 50 ml sirke , 55 ml ketçap , 25 g toz şeker Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız...

Sayfayı Paylaş