gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Kırmızı sos

    Konu, 'Soslar' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    kırmızı sos kirmizi sos kırmızı soslar Makarna delisi melişler bu sosu makarnada kullanabilirsiniz :)

    [​IMG]
    3 kırmızı etli biber
    3 domates
    1 soğan
    7-8 yaprak taze reyhan
    zeytinyağı
    tuz, karabiber

    İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında şeffaflaşana kadar sotelenir, soyulup doğranmış domatesler ve reyhanlar ilave edilip 5 dakika pişirilir, doğranmış kırmızı biberler eklenerek kapağı kapatılır ve biberler yumuşayana dek pişirilir. tuzu ayarlanır, karabiber eklenir. hepsi birlikte rondoda çekilir
    .

     
Kırmızı sos konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kırmızı Biber Sosu

    Kırmızı Biber Sosu

    kırmızı biber sosu acı kırmızı biber sosu acı Malzemeler 16 Salçalık Biber 2-3 Dal Taze Fesleğen 1/2 Demet Maydanoz 1 Diş Sarımsak 1 Çorba Kaşığı Dövülmüş Ceviziçi 1-2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1-2 ÇayKaşığı Üzüm Sirkesi 2-3 Çorba Kaşığı Kaynamış Su 1/2 Çay Kaşığı Tuz Yemeğin Tarifi Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup...
  2. Avcı Sosu

    Avcı Sosu

    Malzemesi : 125 gr. yağ 200 gr. mantar (dilimlenmiş) 50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış) 250 gr. çiğ konkase domates 1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu 200 ml. sek beyaz şarap 1 lt. dömi glas taze çekilmiş karabiber tuz Hazırlanışı : Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi,...
  3. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  4. Burgunyon Sos

    Burgunyon Sos

    MALZEMELER 4-5 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan 2 dal maydanoz ¼ defne yaprağı 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap HAZIRLANIŞI Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve...
  5. Cenova Sosu

    Cenova Sosu

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış) 400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı) 200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Baharat torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Sap Kekik Otu 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu...

Sayfayı Paylaş