gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Kış Türlüsü

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler
    1 Adet kereviz
    1 Adet kabak
    15 Adet taze fasulye
    3 Adet domates
    1 Adet pırasa
    4 Adet patates
    300 Gr kuşbaşı kuzu eti
    4 Çorba kaşığı margarin
    2 Adet soğan
    4 Su bardağı su
    Yeterince tuz



    Hazırlanışı
    • Bir tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun.
    • Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeleyip soğanlarla birlikte biraz kavurun.
    • Yıkayıp soyduğumuz kereviz, kabak, taze fasulye, pırasa ve patatesleri küçük küçük doğrayınız.
    • Soğanların içine atıp birkaç kez tahta kaşıkla karıştın.
    • İçine tuz ilave edip sebzelerin renkleri hafif değişene kadar sote edin.
    • Hazırladığınız 4 su bardağı suyu üstüne dökün, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
    • Sıcak olarak servis yapın.

    alıntı

     
Kış Türlüsü konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kağıtta Yaz Türlüsü (4 Kişilik)

    Kağıtta Yaz Türlüsü (4 Kişilik)

    Malzemeler 3 Havuç 2 Kabak 1/2 kg İç Bezelye 200 gr Taze Fasulye 2 Dolmalık Yeşil Biber 2 Dolmalık Kırmızı Biber 3 Taze Soğan 1 Kuru Soğan 10 Kiraz Domates 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Su 1 Çay Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Havuçları temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelye tanelerini yıkayıp süzün....
  2. Pırasalı Kış Türlüsü

    Pırasalı Kış Türlüsü

    pırasa türlüsü Malzemeler½ Çorba Kaşığı Margarin ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 150 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 2 Adet Orta Boy Pırasa 1 Adet Patates ½ Çorba Kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak Tuz Yapilis Tarifi Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım. Havucun kabuklarını bir bıçak...
  3. Yalnızlığın Bu Türlüsü

    Yalnızlığın Bu Türlüsü

    Yalnızlığın Bu Türlüsü Yalnızlığın bu türlüsünü hiç yaşamadım ben. Oysa bu yalnızlığın ilacının sen oldugunu biliyorum. Elimi uzatsam tutacağını, kaygılarla dolu saatlerin bir anda yok olacağını biliyorum. Sandığın kadar güçlü değilmişim demek ki! Konuşmak istiyorum. `Seni hiç sevmemiştim, sana değer vermemiştim` demek istiyorum. Ama çıkmıyor bu sözcükler ağzımdan. Tıkanıp kalıyor boğazımda....
  4. Etli yaz türlüsü

    Etli yaz türlüsü

    Etli Yaz Türlüsü Malzemeler: 200 gr kuşbaşı kuzu eti 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 adet kabak 3 adet domates 1 adet soğan 1 adet patates 5-6 adet mantar 200 gr taze fasulye 1 yemek kaşığı tereyağı 4 su bardağı su Tuz, Karabiber Yapılışı : İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar...
  5. Ramazan Ayına Özel Mevsim Türlüsü

    Ramazan Ayına Özel Mevsim Türlüsü

    Ramazan aylarında ve bahar ile yaz aylarında tüketilmesi gereken bu çok özel ve hafifi yemek tarifimiz olan mevsim türlüsü yapımı ile beraberiz. O kadar sor bir yapılışı olmayan evde rahatça malzemelerini bulup yapabileceğiniz güzel görünümlü mevsim türlüsü tarifini sizlere sunuyorum. Malzemeleri ; 2 tane patlıcan 1 tane patates 1 tane kabak 1 tane kurusoğan 1 tane havuç 2 tane domates 3 tane...

Sayfayı Paylaş