gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kışa Hazırlık Salatalık Turşusu Tarifi

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    salatalık turşusu nasıl yapılır, salatalık turşusu malzemeleri, turşu yapılışı Tüm mevsim olduğu kadar özellikle kış ayların da yemeklerin, kısır ve çorbaların yanında hemen hemen hepimiz turşu yemeyi çok severiz. Çocukların bile severek yediği salatalık turşusu bizim evdende eksik olmaz. Özellikle küçük kızım sürekli salatalık turşusu ister benden;) Kış hazırlıkları içine dahil edebileceğiniz kornişon salatalık turşusu tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden yapacak hamarat hanımlara kolaylıklar dileriz.
    salatalk_tursus_1.JPG
    (3 litrelik kavanoza tam geldi)

    Malzemeler:

    1 kilo kornişon salatalık
    su (mümkünse kaynak suyu)
    4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
    1 çorba kaşığı toz şeker
    10 diş sarımsak
    2 çay bardağı sirke
    10-12 al maydanoz

    Yapılışı;

    Taze sert yapılı küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur toprak v.b. kirleri yıkayın.
    Salatalıkları kavanoza doldurun.
    tuzunu uzerine ilave edin
    Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
    Sirkeyi içine boşaltın.
    Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
    Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
    Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

    ***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.

     
Kışa Hazırlık Salatalık Turşusu Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. salatalık turşusu

    salatalık turşusu

    salatalık turşusu aspirinli turşu kütür kütür turşu 3kg salatalık,3.5 yemek kaşığı tuz,1.5 yemek kaşığı şeker,1.5 çay bardağı sirke,karabiber,dereotu,sarımsak,3 adet aspirin salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu...
  2. salatalık turşusu nasıl yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır salatalik tursusu nasil yapilir salata turşusu salatalık kurulur Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon Yemeğin Tarifi Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki...
  3. Çabuk Lahana Turşusu Tarifi

    Çabuk Lahana Turşusu Tarifi

    lahana tursusu tarifi lahana turşusu tarifi turşusu yapımı nasıl yapılır tursusu nasil yapilir Malzemeler 1 adet lahana 1 şişe sirke 1 baş sarımsak 1 kaşık zeytinyağı tuz Yapılışı Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır. Çok küçülen göbek kısmı da dört parçaya kesilir. Bu sırada ateşe oturtulan tencerede su kaynatılır. Lahana yaprakları bu suya batırılıp çıkarılır. Soğuk suya atılır. Hepsi...
  4. Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır salatalık turşusu yapımı turşu nasıl kurulur turşu yapımı hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar malum önümüz kış kışlık yapmaya hepimiz başladık. daha önce domates konservesi nasıl yapılır diyerek evde kendim yapıp sonra sizlerle paylaşmıştım melekler. sonra buzluğuma bir takım sebzeler koydum bunlardan bir tanesi yemeklik patlıcandı. şimdi de...
  5. Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

    Malzemeler 2 Kg Kırmızı Biber 2 Baş Sarmısak 2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yeterince Turşu Tuzu Yemeğin Tarifi Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri...

Sayfayı Paylaş