Kışın Ayakkabı Kullanımı

M

Misafir

Forum Okuru
Kışın Ayakkabı Kullanımı
Zevkinize göre aldığınız ayakkabılarınızı iyi koruyarak yıllarca kullanmanız mümkün...
1- İlk dikkat edilecek nokta ayakkabının amacına uygun kullanılması. Gece, günlük, kışlık, yazlık özelliklerine dikkat edin.

2- Ayakkabınızı giyip çıkarırken özen gösterin. Bağcıklı ise bağcıklarını çözün, değilse çekecek kullanın.

3- Ayakkabıları ayağın maksimum şiş olduğu zaman diliminde özellikle öğleden sonra, sağ ve sol olarak deneyin.

4- Ayakkabınıza göre ayakkabı alın. Uygun olmayan ayakkabılar erken deformasyon, astar yırtılması gibi sorunlara yol açar.

5- Ayakkabınızı rutubetli ortamlarda bekletmeyin.

6- Islak ayakkabıları oda sıcaklığında kurutun. Direkt güneş ışığı altında veya herhangi ısı kaynağının altında kurutulduğu taktirde ayakkabıların yapışma yerlerinde açma, deride çatlama, leke ve şekil bozukluğu olabilir.

7- Nubuk veya süet malzemeden üretilmiş ayakkabıları uygun sertlikte bir fırça veya silgi ile temizleyin. Yıkamayın ve sprey kullanmayın.

8- Ayakkabılarınızı kesinlikle çamaşır makinesinde veya elde yıkamayın.

9- İç astarında sentetik malzeme kullanılan ayakkabıların koku yapması ve su alması olasıdır. Bunu unutmayın.

10- Ayakkabınız ayağınızın terini emer ve 24 saatte buharlaşır. Ayakkabıların 1 gün arayla giyilmesi ayak sağlığı ve ayakkabının ömrü için yararlıdır. Ayağın aşırı terlemesinden dolayı oluşabilecek lekelerin üretim hatasından kaynaklanmadığını unutmayın.

11- Deri ayakkabılarınızı kendi renginde boya veya natural cila ile cilayın.

12- Astar kullanılmayan ayakkabılarda derinin rengi ayak ve çoraplara çıkabilir.

13- Ayakkabının muhtemel kokulara karşı mutlaka havalandırılarak kaldırılması ve deformasyonu önlemek için kalıp kullanılması önerilir.

14- Üst el dikişli ayakkabılar, (saraçlı tabir edilen) dikiş yerlerinden, taban ve yan kısımdaki derinin birleştiği bölümlerden su alabilir. Yağmurlu havalarda başka bir ayakkabı tercih edin.

15- Ayyakabının etiketinde "su geçirmez özelliği mevcuttur" ibaresi yok ise yağmurlu ve karlı havalarda su geçirir.

16- Özel malzemelerle üretilen ayakkabıların bakımı konusunda satış sorumlusundan bilgi alın.

17- Vetegal dediğimiz bitkisel maddelerle işlentisi yapılmış olan deriler suyla temas ettiğinde, nemli bezle silindiğinde ve cila sürüldüğünde rengi değişir. Dolayısıyla bu tür derilerin suyla temas ettirilmemesi ve özel fırça ile tozunu alarak temizlenmesi önerilir.

19- İçi astarlı ve astarsız ayakkabılar hakiki deriden imal edildiği için sağlığınızı bozabilecek kimyasal katkılar içermez. Derinin rengi ayaklara ve çoraplara çıkabilir. Bu nedenle astar rengine göre çorap giymek iyi bir tercih olabilir.
 
Geri
Üst