gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.376
    Beğenilen Mesajlar:
    965
    Ödül Puanları:
    113

    kışın çikolata yiyin

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    ERCİYES Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Neriman İnanç, içerdiği bazı bileşikler nedeniyle çikolatanın kalp hastalıkları ve kanseri önleyici etkisinin bulunduğunu, özellikle bitter çikolatada bu etkinin daha fazla kendini hissettirdiğini, kış mevsiminde verdiği kalori nedeniyle de bol bol tüketilebileceğini söyledi. Prof.Dr. Neriman İnanç, kakao ağacının çekirdeklerinden üretilen kakao yağı, toz kakao veya kakao kitlesi ile şeker, süt veya süttozu, aroma vericiler ve katkı maddelerinin tekniğine uygun karıştırılmasıyla elde edilen çikolatanın kanser ile kalp hastalıklarını önlediğini belirtti. Bitkisel besinlerde bulunan ve adına ‘Fenolik’ denilen bileşiklerin sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu kaydeden Prof.Dr. İnanç, yeşil çay, kırmızı şarap, üzüm gibi besinlere göre çikolatada 4 kat daha fazla fenolik bileşik bulunduğunu söyledi. Prof.Dr. İnanç, “Çikolatada bulunan fenolik bileşiklerin ortak özellikleri güçlü antioksidan etkilerinin olması, kalp hastalıkları ile kanser oluşma riskini azaltmasıdır. Kakaodaki bileşikler, kırmızı kan hücrelerine zarar veren serbest radikal oluşumunu engelliyor. Bu da kırmızı kan hücrelerinin bozulmasını engelliyor. Ayrıca, LDL adı verilen kötü kolesterolün zararlı hale gelmesini de önleyerek kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Sade ve acı çikolatada, diğer çikolata türlerine göre daha fazla miktarda bulunan fenolik bileşikler pıhtı oluşumunu da engelleyerek özellikle kanser ve kalp hastalıklarını önlemede önemli görev üstleniyor” dedi. Prof.Dr.İnanç, sağlık açısından olumlu etkileri bulunan çikolatanın sanılanın aksine korkulacak bir besin maddesi olmadığını dile getirerek, iyi bir enerji kaynağı olan çikolatanın özellikle kış mevsiminde tüketilmesini önerdi.



    kaynak:HÜRRİYET

     
kışın çikolata yiyin konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ceviz yiyin

    ceviz yiyin

    Kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisi olduğu bildirildi.
  2. çikolata:)...

    çikolata:)...

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. Kışın Hastalanmamak İçin Meyve Yiyin

    Kışın Hastalanmamak İçin Meyve Yiyin

    Kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda artış olur. Ancak C vitamini, bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaz aylarında ise hava sıcak olduğundan ve vücudun daha fazla suya ihtiyacı olduğundan kavun, karpuz, üzüm gibi su oranı yüksek meyveler ön plandadır. Bu sebeple her mevsim için dengeli ve yeterli beslenmek mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek ile...
  4. Badem Yiyin

    Badem Yiyin

    çağla badem nasıl yenir çağla nasıl yenir Bademin daha kabuk tutmamış haline çağla derler.Daha sonra o çağla iyice olgunlaşıyor ve içindeki çekirdeği dahada çok sertleşip badem haline geliyor.Bildiğiniz çağla oluyor badem:)Hem çağlayken tadı harika hemde bademken harika.İkisininde faydası saymakla bitmez ama önce bademden başlayalım.Buyrunuz. Meyvesi ancak çağla halindeyken yenir....

Sayfayı Paylaş