Kışlık Közlenmiş Biber Nasıl Hazırlanır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kışlık Közlenmiş Biber Nasıl Hazırlanır?
konserve közlenmiş biber, közlenmiş biber konservesi nasıl yapılır, közlenmiş kırmızı biber konservesi yapılışı
Bir çok evde devam eden kış hazırlıkları bayanlar tarafından son sürt devam ediyor.
Bu hazırlıklar için de olan ve damak zevkine göre değişebilen konservelerden biride közlenmiş kırmızı biber konservesi...
Közlenmiş kırmızı biberi marketlerden rahatlıkla temin edebilirsiniz ama bana göre evde yapılanın tadını çok fazla vermiyor diyebilirim. Evde kendi közlenmiş biberinizi konserve şeklinde hazırlamak istiyorsanız gereken malzemeler ve konservenin yapılışını sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolaylıklar dilerim afiyat olsun;)
4050279871_f2c63f6a4f.jpg


Malzemeler:

5 kilo kırmızı Et Biberi (buruşuk yada bereli olmasın. Soyulması çok zor oluyor.)
1 Su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı şeker
2 baş sarımsak
İsteğe bağlı 1 demet maydanoz.



Yapılışı:

Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine dizin. Ben altına alüminyum folya seriyorum. Tepsinin temizlenmesi de kolay oluyor. (Arkadaşım buzdolabı poşetinde yapmış oda güzel olmuş.)Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip 10 dakka da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir. Siz yine de kontrol edin. Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun. Mümkün olduğu kadar bütün halinde kalırsa biber estetik olarak daha güzel oluyor.
Ayrı bir yerde zeytinyağı sirke tuz ve şekeri karıştırın.Derince bir kabın içine önce 5-6 adet biber 2-3 kaşık sos seklinde biberle bitene kadar yerleştirin. kalan sosu en üstüne boca edin. Kabın üstünü kapatarak bu şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Sarımsakları temizleyip doğrayın. Büyüklükleri sizin damak zevkinize bağlı. Maydanozları yıkayın ve yapraklarını saplarından ayırın. sarımsakla maydanozu birbirine karıştırın.
daha sonra 3 kiloluk bir kavaoza bir miktar biber dizin altına daha sonra maydanozlu harçtan koyun. Yine bir miktar biber üzerine dizin bu şekilde kavanoza yerleştirin.
Yemeye doyamıyacaksınız.

Kavanozu seçerken özellikle kapağının contalı olmasına dikkat edin.
 
Geri
Üst