gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    KİVİ (Actinidia chinensis )

    Konu, 'Bitki ve Bitki Bakımı' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Kışın yaprağını döken, dağınık halde ince dallı, üzüm asmasına benzer bir yapıda çalı ya da küçük bir ağaçtır. Sürgünleri ince olduğundan yükselmez, yanlara doğru uzar. Vatanı Çin'dir. Çok uzun yıllar Avustralya, Yeni Zelanda ve İsrail tarafından meyveleri dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak pazarlanmıştır. 10-15 yıldır Türkiye'de Marmara ve Karadeniz kıyı kesimlerinde çok başarılı bir şekilde üretilmektedir. Gri kahverengi, eğri gövde çatlaklıdır.

    6-15 cm. boyunda, 8-18 cm. genişliğindeki yapraklar geniş yürek biçimindedir. Uca doğru genişleyen yaprağın çok kısa bir damla ucu vardır. Üst yüzü mat yeşil, alt yüzü gri yeşildir. Tazeyken her iki yüzü, yaprak sapı ve sürgünler tüylüdür. Erkek ve erdişi çiçekler ayrı ağaçlar üzerinde bulunurlar. Erkek çiçekler 2-3 cm. çapında ve sarımsı beyaz taç yapraklıdır. Anterler koyu sarı renktedir. Erdişi çiçekler de 2-3 cm. çapında ve beyaz taç yapraklıdır. Döllenme için erkek çiçeklerin tozları gerekmektedir. 4-7 cm. boyunda, 3-5 cm. çapındaki kahverenkli meyveler yumurta biçimindedir. Üzerleri çok sık kahverengi tüylerle kaplıdır. 4-5 cm. boyunda bir sapa sahip etli meyvenin içi açık yeşil olup, 1 mm. boyunda çok sayıda siyah çekirdekleri bulunur. Tadı mayhoş, olup sevilen meyvelerden biridir.

    [​IMG]



     
KİVİ (Actinidia chinensis ) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kivi Tatlisi

    Kivi Tatlisi

    hamilelikte kivi yemek kivi tatlısı kiwi tatlisi Malzemeler 6 adet kivi 3 su bardağı su 1,5 su bardağı tozşeker 3 yemek kaşığı nişasta 4-5 Adet karanfil 1 Adet muz 5-10 adet çilek 1 fiske yeşil şeker boyası Yapilis Tarifi Kivileri soyun. Küp şeklinde doğrayıp, kuplara paylaştırın. Tozşeker, şeker boyası ve nişastayı bir tencerede karıştırıp, karanfilleri ekleyin. Ateşe koyup, suyu ilave edip,...
  2. Kİvİ YetİŞtİrİcİlİĞİ

    Kİvİ YetİŞtİrİcİlİĞİ

    Anavatanı Çin olan kivi, ticari olarak 1940’lı yıllarda ilk kez Yeni Zelanda’da üretilmiştir. 1970’li yıllardan sonra diğer ülkelerde de yetiştirilmeye başlanmış ve hızla yayılmıştır. Bugün dünyada kivinin en çok üretildiği ülke Yeni Zelanda’dır. İtalya ise dünyada kivi üretiminde 2. sıradadır. Fransa, Güney Afrika, İspanya, Japonya ve Yunanistan gibi ülkelerde de kivi üretimi...
  3. Kivi Tatlısı

    Kivi Tatlısı

    kivi tatlısı kivi tatlisi tatlısı tarifi Her mevsim yenilebilecek bir tatlı tarifi kivi tatlısı :)melişlerim deneyin:) Malzemeler 6 adet kivi 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı Kivilerin kabuklarını soyup blendırdan geçirin .Derin bir tencereye alıp üzerine şekeri ve nişastayı katın.Yoğunlaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaselere pay edip üzerlerini...
  4. Kivinin faydaları

    Kivinin faydaları

    Kivinin faydaları nelerdir kivinin yararları.Meleklerim sağlığımıza sayamayacağımız kadar çok kivinin faydaları vardır Ancak kivi ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan anavatını çin olan A ve c vitaminleri yönünden çok zengin olan bir bitki ayrıca kalsiyum demir ve magnezyum açısındanda çok zengindir bir tanesi bile günlük A ve c Vitamini ihtiyacını karşılayabilmektedir bende bu kadar...
  5. Kivinin Faydaları Nelerdir?

    Kivinin Faydaları Nelerdir?

    Kivinin sağlığımıza olan faydaları, Kivinin Faydaları Yararları Kivinin Faydaları Nelerdir Barındırdığı C vitamini sayesinde yakından tanıdığımız kivinin özellikleri ve faydaları hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekler :) Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır, Kivinin bitkisel besinleri DNA’yı korur,...

Sayfayı Paylaş