kıyafet alırken nelere dikkat etmeliyiz

M

Misafir

Forum Okuru
kıyafet alırken nelere dikkat etmeliyiz
kumaş bolero dikimi kıyafet alırken nelere dikkat etmeliyiz elbise alırken nelere dikkat etmeliyiz giysi kıyafet edilmeli
Aynı markaya ait benzer 2 tekstil ürünü arasında bile büyük fiyat farkı olabileceği, aldanmamak için markaya değil satıcı firmaya güvenilmesi gerektiği bildirildi.
Konya Tekstilci İşadamları Derneği (KOTİAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, “Sadece beden numarası söylenerek tekstil ürünü satın almak doğru değil. Her model veya markanın kesimi ve dikimi farklı olduğu için, bir tekstil ürünü ne olursa olsun giyilmeden satın alınmamalı” dedi.

KOTİADBaşkan Yardımcısı Ünal, her sektörde işlerin yoğun olduğu bir zaman dilimi olduğunu, tekstil sektörünün en hızlı döneminin ise ilkbahar sonu-yaz başı olduğunu söyledi. Bu dönemde tatile gitme hazırlığı yapan kişilerin bol bol alışveriş yaptığını, bu alışverişin önemli bir bölümünü ise tekstil ürünlerinin oluşturduğunu vurgulayan Ünal, “Tatil, insanların kendilerini en iyi hissettiği ya da hissetmek istediği yerdir. Bu da güzel kıyafetler giyerek sağlanabildiği için tatil sezonunda tekstil ürünleri satışı, yılın diğer zamanlarına göre ciddi oranlarda artar” dedi.
Bir an önce tatil yapacağı mekana ulaşmak isteyenlerin tatilcilerin genellikle alışverişe geniş zaman ayıramadığını anlatan Ünal, kalite ve fiyat konusunda büyük değişkenlik gösteren tekstil ürünlerinde, sadece vatandaşların değil bu sektörde çalışan kişilerin bile yanlış kararlar verebileceğini kaydetti.
MARKAYA DEĞİL SATICI FİRMAYA GÜVENİN
Müşterinin en temel hakkının, ödediği para kadar kaliteli ürünü satın almak olduğunu ifade eden Ünal, şunları söyledi: “Aynı markaya ait benzer 2 ürün arasında bile büyük fiyat farkı olabilir. Bu duruma neden olan etkenlerden biri, bazı malların üretiminde ithal kumaş kullanılması, diğerinde ise ihracattan dönen düşük fiyatlı malların bu özelliklerinin müşteriden saklanmasıdır. Bu ürünlerin müşteri tarafından birbirinden ayırt edilebilmesi çok zordur. Örneğin, aralarında fark yokmuş gibi görünen aynı marka kumaştan dikilmiş tekstil ürününün biri 50 milyon lira diğeri 200 milyon lira olabilir. Bu kalite farkını anlayamayan tüketici, kalitesiz kumaştan imal edilen ürünü, aynı markayı taşıdığı için kaliteli ürün fiyatından satın alabiliyor. Tüketicilere, (aldanmamak için markaya değil satıcı firmaya güvenin) diyoruz.”
GİYMEDEN ALMAYIN
Konya’da 50-60 milyon liraya satılan bir montun turistik bölgelerde 250-300 milyon liraya satılabildiğini belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekstil sektöründe fiyat değişkenliğini engelleyebilmeniz mümkün değildir. Bir tekstil ürününün kalitesini anlamak için sadece görmek yetmez, dokunmak gerekir. Çünkü gerçek kaliteyi, ürüne parmak uçlarınızla dokunmadan hissedemezsiniz. Bir de, sadece beden numarası söylenerek tekstil ürünü satın almak doğru değildir. Her model veya markanın kesimi ve dikimi farklı olduğu için, bir tekstil ürünü ne olursa olsun giyilmeden satın alınmamalıdır. Çünkü, size yakışmayan bir tişörtün kaliteli ya da pahalı olması hiçbir anlam ifade etmez.”
Ünal, bilinçli yapılacak alışverişten elde edilecek tasarrufun, tatil süresince daha fazla dinlenmek ve eğlenmek için harcanabileceğini sözlerine ekledi.
 
çok güzel bir site yaapnın eli kolu arımasın :D
 
Geri
Üst