kıymalı pilav

BrAtZ

Yeni Üye
Üye
kıymalı pilav
kıymalı pirinç pilavı kıymalı pilav kiymali pilav kiymali pirinc pilavi tarifi
150 gr. iri kıyma,
* 400 gr. pirinç,
* 100 gr. haşlanmış nohut,
* 100 gr. salça (50 gr. domates, 50 gr. biber karışık)
* Tuz, karabiber,
* 2 adet havuç,
* 1 adet orta boy kuru soğan,
* 2 adet çarliston biber,
* 250 gr. margarin yağı,
* Yeteri kadar su.
Ayıklanmış pirinç ılık suya konur, bir yemek kaşığı tuz atılarak (5-10 dk.) ıslanmaya bırakılır. Birtencereye et ve yağ koyarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan ve biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç, yıkanıp süzgece boşaltılır. Kavrulmakta olan ete ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir,
5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt koyarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur.
 
Geri
Üst