gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Kızartma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    kızartma nasıl yapılır kızartma yaparken kızartma yapmanın püf noktaları



    Sevgili melekler, yemesi son derece lezzetli olan kızartmaları sağlık açısından çok sık yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak kızartma yaparken de dikkat etmeniz gereken hususları size hatırlatmak istiyoruz. Etrafa sıçrayan yağlardan, sinen kokulardan kurtulacağınız harika öneriler bu yazımızda...


    [​IMG]



    - Kızartma yapacağınız tavanın kapaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece etrafa yağ sıçramasının bir nebze de olsa önüne geçebilirsiniz.

    - Kızartacağını gıdaları önceden soyup, yıkadıysanız kurulamalısınız. Islak hâlde kesinlikle kızgın yağın içine atmamalısınız.

    - Yağ miktarını, kızartacağınız sebze, et ya da balık miktarına göre ayarlamalısınız. Az miktarda yağ koyarsanız gıdaların yanmasına neden olabilirsiniz.

    - Kızartma yapmak için mutlaka sıvı ayçiçeği yağı kullanmalısınız ve yağ tamamen ısınmadan içine malzemeleri koymamalısınız.

    - Yağın etrafa sıçramasını önlemek için, ısındığında içine bir miktar tuz atabilirsiniz.

    - Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için, kızartacağınız malzemelerden bir tane içine atarak deneme yapabilirsiniz.

    - Aynı anda çok fazla malzemeyi kızartmamaya dikkat edin. Çünkü ara sıra karıştırmanız gerekecek ve çok dolu bir tavayı karıştırmak epey zor olur. Ayrıca bütün malzemeler eşit oranda kızarmayabilir.

    - Kızartılacak gıdaları kesinlikle önceden baharatlamayın. Sıcak yağın içinde hemen yanabilirler ve bu hoş bir görüntü oluşturmaz.

    - Kızartma yaptığınız yağı bir kez daha kullanmak istiyorsanız; soğuduktan sonra mutlaka süzmelisiniz. Bunun için süzgeç ya da temiz bir tülbent kullanabilirsiniz. Ayrıca yağı temiz, cam bir kavanozda saklamanızı öneririz.

     
    tuqqce bunu beğendi.
  2. Asena_Sule

    Asena_Sule Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    1.650
    Beğenilen Mesajlar:
    990
    Ödül Puanları:
    163
    Şehir:
    kadrinin götürdüğü yerde
    kızırtma en çok sevdiğim şey ama ahhh şu kokusu ile yağ olmasa çok iyide işte özlelikle yer fayanlarında kayma yapıyor kaç kere düşecektim :)
     
  3. *ESMERİM*

    *ESMERİM* Forum Okuru

    Kizartma yaparken yanan ellere yuzlerede careee :)
     
  4. karakuzu

    karakuzu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenilen Mesajlar:
    476
    Ödül Puanları:
    113
    Neden lezzetli seyler hep zararlii:S
     
Kızartma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Kilo alımı; alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olmasından dolayı vücut yağ kitlesinin artması sonucu oluşur. Kilo kaybı ise depolanan yağ fazlalıklarından (özellikle şekerli ve yağlı besinlerin gereğinden fazla alınmasından kaynaklanan) ve bazen de vücutta biriken su fazlalıklarından kurtulmak ve buna karşılık hiçbir zaman kas veya asıl dokudan kaybetmemek olmalıdır. Dolayısıyla, kilo...
  2. Patronunuzla Maaş pazarlığı yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Patronunuzla Maaş pazarlığı yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    İtiraf edelim, çoğumuz maaş pazarlığında iyi değilizdir. Kabul, bu bir yetenek ancak yine de bazı ipuçları iş görüşmesinde veya zam talep ederken işinize yarayabilir Türkiye’nin en ünlü televizyoncularından biri, her transferde yeni bir ekip kurarken insan seçimini nasıl yaptığı yönündeki bir soruya “İlk şartım benimle para pazarlığı yapılmaması” diye cevap vermişti... Gerekçesi ise yetenekli...
  3. Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Reçel yaparken unutmamanız gereken minik ama lezzet garantili püf noktaları... Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır. - Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi... - Bir gece önceden şekere yatırılarak yapılan reçeller ise daha sert meyvelerle yapılır. Erik, incir, vişne,...
  4. Yazın Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Yazın Dikkat Etmeniz Gerekenler

    saç bakımı saç bakımı nasıl yapılır Yazın saç bakımı daha bir önem taşır melekler :) Güneş ışınlarına direk maruz kalan saçlar, kurur ve yıpranır. Bunun için yapmamaız gerekenleri aşağıda ki makalemizde kısaca anlatıyoruz :) Tatile çıkmadan önce saça perma, boya, balyaj gibi işlemler yaptırmaktan kaçınılmalıdır. Bu tarz kimyasal işlemler güneşin zararlı etkilerini artırır ve saçın daha...
  5. Cilt Maskesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

    Cilt Maskesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

    cilt maskesi, cilt maskesi yaparken, cilt maskesi nasıl hazırlanır Sevgili melekler, sağlıklı ışıl ışıl parıldayan bir cilt için sık sık evde hazırlayabileceğiniz maske tarifleri veriyoruz sizlere. Ancak bu maskeleri hazırlarken bazı nktalara dikkat etmek gerekiyor. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak ve sağlıklı bir cilr sahibi olabilmek için dikkat etmeniz gerekenleri şöyle...

Sayfayı Paylaş