gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    KOfik dolması(6 kişilik)

    Konu, 'Dolmalar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç
    1 yemek kaşığı kuşüzümü
    1 yemek kaşığı fıstık
    1 yemek kaşığı nane
    1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1.5 su bardağı sıvıyağ
    4 kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 yemek kaşığı tuz


    HAZIRLANIŞI
    Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
    Böylece dolma içini hazırlayın.Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    paylaşım için sağol
     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Kuşüzümlü nasıl olur acaba teşekkürler
     
  4. Gizem atras

    Gizem atras Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    58
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Emeğine sağlık cnm..
     
  5. Huri

    Huri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu tarifi bu gece deneyeceğim
     
  6. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    deneyen varsa paylaşabilir mi acaba arkadaşlar?
     
KOfik dolması(6 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI : Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu...
  2. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...
  3. Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini...
  4. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...
  5. Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

    Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 adet orta boy lahana, 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kasığı salça, 6 adet küçük boy soğan 500 gram kıyma, 1 çay kasığı kuru fesleğen 1 çay kasığı karabiber, 1 demet maydanoz 3 çay bardağı kırık pirinç, 2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri tuz ve su HAZIRLANIŞI Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın....

Sayfayı Paylaş