Kokoş Pasta

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Kokoş Pasta
kokoş pasta kokoş pasta tarifi yaş tarifleri kokos tarifi
kokos-1025.jpg




Malzemeler

Pandispanya:
4 Yumurta
4 Kahve fincanı şeker
3 Kahve fincanı un
1 Kahve fincanı kakao
1 Paket kabartma tozu

Pasta kreması
1 Kilo süt
3 Yumurta sarısı
1 Su bardağı şeker
1Su bardağı un
Damla sakızı
1 Su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Damla çikolata (arasına koymak için)
Taş şeklinde çikolata (üstünü süslemek için)
spacer.gif


Yapılışı
Pandispanya için önce şekerle yumurtayı iyicene çırpın.
Diğer malzemeleri elekten geçirerek bu karışıma ilave edin.
Bu karışımı 28 cm lik kalıbı yağlayarak içine koyun.
175 derecede pişirin.
Unu yumurtayı ve yarım kilo sütü karıştırıp bir kenarda bırakın. Bir tencereye yarım kilo sütü ve şekeri koyup az ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın.Yumurtalı karışımı da bu karışıma yavaş yavaş ilave edip devamli karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra biraz daha pişirip altını kapatın. Damla sakızını ilave edin. Arasıra karıştırarak soğutun. Pandispanyayı ikiye bölüp bir bardak ılık sütle altını ve üstünü ıslatın. Arasına biraz muhallebi koyup damla çikolataları serpiştirin. Pastanın üstüne ve yanlarına geri kalan muhallebiyi koyun. Servis yapmadan önce her tarafını pişmaniyeyle kaplayın. Üstünü taş şeklindeki çikolatalarla süsleyin.
 
Geri
Üst