gebe
  1. UzmaN

    UzmaN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    kolay baklava

    Konu, 'Tatlılar' kısmında UzmaN tarafından paylaşıldı.

    bayramda misafirlerinize ikram etmek için kolay baklava[​IMG] [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Malzemeler: [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]1. 1 paket hazır baklavalık yufka[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]2. 1,5 paket margarin [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]İç malzemesi:[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]1. ceviz,fındık veya yeşil fıstık[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Şerbeti için : [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]1. 5 su bardağı tozşeker[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]2. 4 su bardağı su[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]3. 1 tatlı kaşığı limon suyu[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Yapılışı : [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· Bir kabın içerisine su ve şeker karıştırılıp kaynatılır ve limonu ilave edilip altı kapatılır.[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· Fırın tepsisine yufkalar her 3-4 katta bir erimiş margarinle yağlayarak ve her 15 katta bir bol iç malzemeden (ceviz,yeşil fıstık) serperek üst üste serilir.[/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· Yufkalar kare şeklinde kesilip kalan margarin kızgın bir şekilde yufkaların her yerine eşit şekilde dökülür. [/FONT]
    [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkarttıktan 5-10 dakika sonra ılık şerbet dökülür.Üzerini kapatmadan şerbetini çekmesi sağlanır.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun ALINTI.......[/FONT]
    [/FONT]

     
kolay baklava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kekli baklava

    kekli baklava

    baklava dilimi nasıl kesilir kekli baklava nasıl kesilir nasil baklavalı kek Hamuru İçin: 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı yoğurt 1 kabartma tozu 1 yumurta vanilya aldığı kadar un Keki için: 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı öğütülmüş fındık 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un not:(kekten katı olacak) şerbeti için: 5 bardak şeker 6 su...
  2. Baklava

    Baklava

    Ramazan aylarinda cok yaygin olan tatli cesiti Bayramlarda cevizli baklava baklava cesitleri...
  3. vişneli baklava

    vişneli baklava

    8 kişilik (1 kg) Malzemeler 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2-...
  4. Kolay Baklava Tarifi Resimli

    Kolay Baklava Tarifi Resimli

    Kolay Baklava Tarifi Resimli yapılışını yazarsanız çok sevinirim kızlar. Ev baklavasını seven bir eşim var ve bende bu baklavayı öğrenmeliyim ama kolay olanı :)
  5. Resimli Kolay Baklava Yapılışı

    Resimli Kolay Baklava Yapılışı

    Kolay Baklava Nasıl Yapılır Resimli Kolay Baklava Yapılışı Kim demiş ki baklava yapmak ustalık ister ve çok zordur diye:) Baklavanında kolayı var diyor ve sizlere kolay baklava tarifi veriyoruz Melek'ler. Yapacak oaln arkadaşalrımıza şimdiden afiyet olsun diyoruz :) Baklava yapmak zor bir iştir. Kolayca baklava yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler 8 yaprak milföy hamuru Yarım çay...

Sayfayı Paylaş