gebe
  1. LiKarBa

    LiKarBa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    200
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul

    kolay ekmekler

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında LiKarBa tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] malzemeler:
    • 1 paket (42 gr) yaş maya
    • 2 su bardağı ılık* su
    • 1 su bardağı ılık* süt
    • 1 kesme şeker
    • 1 kg un
    • 1,5-2 tatlı kaşığı tuz
    • 125 gr tereyağı
    • 1 yumurtanın sarısı
    • susam
    *ılık su ve süt oda sıcaklığının çok az üzerinde olmalı.
    hazırlanması:
    1. ılık suyu ve sütü bir kaseye koyun. mayayı ve şekeri bu suyun içine atın. mayanın erimesi için birkaç dakika bekleyin. maya iyice yumuşayınca elinizle tamamen ezin. (en son katı bir paça kalabilir bu parçayı atın)
    2. unu ve tuzu karıştırın. tereyağını eritin. unun ortasını havuz gibi açın. erimiş olan mayalı sıvıyı bu havuza boşaltın. hamuru karıştırmaya başlayın. karıştırırken bir yandan da erimiş olan tereyağını ekleyin. hamuru 5 daika yoğurun. (kitchen aid'iniz varsa bu işlemleri onun ekmek karıştırma aparatıyla da yapabilirsiniz.)
    3. hamuru geniş bir kaseye alın. üzerini yağlanmış streç ile kapatın. (hamurun kabarınca yapışmasın diye) ve mayalanıp iki katına çıkması için oda sıcaklığında bir saat bekletin.
    4. hamur mayalanıp iki katına çıkınca havasını indirmek için 5 dakika daha yoğurun. (bu işlemi kasenin içinde yapabilirsiniz.)
    5. eğer hamurunuz çok yumuşak ise üzerine biraz daha un serpip yoğurun. (ben bu işlemi her parça koparışımda kasedeki hamuru çok hafif unlayarak yaptım) hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. bunları yağlanmış bir tahtanın üzerinde uzunca bir rulo yapın. parçaları daire şekline getirin ve uçlarını birbirinin üzerinden geçirin. (çok ince olmamalarına özen gösterin, ince olurlarsa pişince sert bir hamur elde edersiniz)
    6. hepsini yağlanmış iki tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. üzerlerine bez bir örtü kapatarak bir 10 dakika daha mayalandırın. (ikinci tepsiyi yaparken birinciyi fırına
    verebilirsiniz.
    ayrı ayrı pişmelerinde yarar var.)
    7. fırını 200C'ye ısıtın. ısınmış fırında ekmeklerin üzerleri kızarana kadar pişirin.
    21 ekmek

     
kolay ekmekler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çekirdekli kolay ekmek

    çekirdekli kolay ekmek

    malzemeler: 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı çavdar unu 1 su bardağı yulaf unu 1/4 su bardağı kabuksuz ay çekirdeği 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu 1 çorba kaşığı susam 1,5 su bardağı süt 2 yumurta 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuzhazırlanması: fırınınızı 175C'de ısıtın. bütün kuru malzemeyi bir kapta karıştırın. yumurtayı çırpın. içine yağ ve sütü...
  2. Ekmek...

    Ekmek...

    rüyada birine su vermek rüyada bayat ekmek görmek ölüye su vermek ölüye yemek para Taze, yuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve...
  3. Ekmekten Kolay Pizza

    Ekmekten Kolay Pizza

    ekmekle yapılan pizza ekmekten kolay pizza kolay tost ekmeğinden ekmek Malzemeler 1 adet ekmek 3 adet domates 5 adet sivri biber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 adet sosis ( küçük ise 4 adet ) 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyelim. Biberleri de ince ince doğrayalım. Bİr tava içerisine sıvı yağı dökelim...
  4. Ekmekler Hakkında

    Ekmekler Hakkında

    mutfağımızda ve soframızda mutlaka olan nimetlerden biri de ekmek ve bilmemiz gereken bilgiler..... Ekmegin kufelenmesini onlemek icin, ekmegi tahtalardan yapilmis bir izgara uzerine koyarsak kuflenme ortadan kalkar. Ekmeklerin uzun sure dayanmasi icin, bir torbaya koyup hava almasini engelleyelim. Boylece 5-6 gun bayatlamadan dayanmasini saglamis oluruz. Ekmek durup dururken...
  5. Ekmek Şişmanlatırmı?

    Ekmek Şişmanlatırmı?

    Halk arasında şişmanlattığı söylenen ve rejim yapılırken ilk olarak azaltılan ekmek, diyetisyenler tarafından yenmesi gerektiği söyleniyor. Zayıflama diyetlerinde ekmek yerine yağlı ve aşırı şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğini anlatan Diyetisyen Serpil Ovalı, “Ekmek besin grubu 3. gruptur ve tahılların içerisinde yer alır. Buğday, bulgur, çavdar, pirinç mısır ve makarna bu gurup...

Sayfayı Paylaş