gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Kompostolar - İçecekler

    Konu, 'İçki - İçecekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Armut Kompostosu
    Kullanılan Malzemeler : 5 adet büyük boy armut
    2,5 su bardağı su
    1,5 su bardağı toz şeker
    2 adet karanfil
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 4
    Tarifi : Armutları ortadan yararak, bıçağın ucu ile dikkatlice çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyun, iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin. 10 dk. ağır ateşte kaynatıp, şekeri ve karanfilleri ekleyin. 15 dk. daha kaynatıp ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın





    Ayva Kompostosu 2


    Kullanılan Malzemeler : Birkaç ayva
    şeker
    karanfil veya tarçın

    Yemeğin Mevsimi : Kış
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : Ayvalar soyulur, parçalara ayrılır, bir tencereye koyularak üzerine su eklenir ve kaynatılır. Sonra sudan ayvalar çıkartılır, suya isteğe göre şeker ilave edilir, biraz kaynatılır. Ayvalar tekrar içine atılır, biraz daha pişirilir, tarçın veya karanfil ilave edilir, soğuduktan sonra servise hazırdır.




    Bali
    3 cl armut suyu
    3 cl ananas suyu
    3 cl kayısı suyu
    1 cl limon suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 1
    Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Flüt bardakta 2 küp buz ile sunulur.







    Bongo


    Kullanılan Malzemeler : 6 cl ananas suyu
    4 cl mango suyu
    4 cl portakal suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 1
    Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Kokteyl bardağında, ananas kabuğu ile süslenerek sunulur.






    Grecian


    Kullanılan Malzemeler : 4 cl şeftali suyu
    2 cl portakal suyu
    1 cl limon suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 1
    Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. 3 küp buzla flüt bardakta sunulur








    Kuru Kayısı Hoşafı


    Kullanılan Malzemeler : 40 adet kuru kayısı
    2,5 su bardağı su
    1 su bardağı toz şeker
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : Kayısıları akşamdan, üzerlerini 4 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sabah suyunu süzdürüp yıkayın. Kayısıları tencereye alın. Suyunu ekleyip, ağır ateşte 10 dk kaynatın. Şeker ekleyip 10 dk. daha kaynatın. Soğuyunca servis yapın.








    Mandalina Şerbeti


    Kullanılan Malzemeler : 2 adet mandalina
    15 adet kesme şeker
    3/4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 su bardağı mandalina suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : 15 adet kesme şekeri, mandalinanın kabuklarına sürün (Böylece çekerler mandalinanın kokusunu ve rengini alırlar). Daha sonra mandalinaların kabuklarını soyup suyunu çıkarın. Tüm malzemeyi bir kaba alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.








    Limon Nane Şerbeti


    Kullanılan Malzemeler : 4 adet limon
    10 dal taze nane
    1 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını, 1 çorba kaşığı şeker ile havanda dövüp, macun kıvamına getirin. Temiz bir tülente koyun. Tülbenti iyice sarıp, limon suyunun içine atın. Sabaha kadar buzdolabında saklayın. Daha sonra tülbenti limon suyunun içinden alın. 1 su bardağı toz şeker vesuyla limon suyunu karıştırıp, soğuk olarak servis yapın.






    Nar Şerbeti


    Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 limonun suyu
    1 su bardağı nar suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : Toz şeker, su, limon suyu ve nar suyunu iyice karıştırın. Şeker tamamen eriyince süzgeçten geçirin. Dolapta soğuttuktan sonra soğuk olarak servis yapın.





    Portakal Kompostosu


    Kullanılan Malzemeler : 1,5 su bardağı su
    1 su bardağı toz şeker
    12 adet çekirdeksiz portakal
    2 kahve fincanı portakal suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 4
    Tarifi : Portakalların kabuklarını soyup, kaynar suyun içine tker teker daldırın. Bıçağın ucu ile, üzerindeki beyaz zarları çıkarıp, dilim dilim ayırın. Dilimlerin ucundaki beyaz zarları da temizleyin. Şekeri su ile bir kere kaynatıp, ateşten alın. Portakal dilimleri ve portakal suyunu ilave edip, soğutarak servis yapın.






    Surfer's Joy


    Kullanılan Malzemeler : 5 cl misket limonu (lime) suyu
    3 cl karadut suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 1
    Tarifi : Parçalanmış buzla 1/3 oranında doldurulmuş uzun bardakta sunulur.








    Ayva Kompostosu


    Kullanılan Malzemeler : 1 kg ayva
    2 su bardağı şeker
    1 limon suyu
    Yemeğin Mevsimi : Sonbahar
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : Ayva yıkanır, soyulur, ortaları çıkarılır. Kabuklar ve orta kısımlar 4- 5 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır. Dilimlenmiş ayvalara katılıp çok yumuşamadan haşlanır.
    Şeker ilave edilip bir süre daha yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılır. Kapağı kapalı olarak bekletilir.






    Vişne Şerbeti


    Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 limonun suyu
    1 su bardağı vişne suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 4
    Tarifi : Tozşeker, su, limon suyu ve vişne suyunu bir kaba alın. İyice karıştın. Şeker eriyince dolapta soğutup, soğuk olarak servis yapın





    Bademli Ayva Kompostosu


    Kullanılan Malzemeler : 2 ayva
    5 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    3 karanfil
    1 yemek kaşığı izmir üzümü
    1 yemek kaşığı soyulmuş badem
    Yemeğin Mevsimi : Sonbahar
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Tarifi : Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.

    Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.

     
Kompostolar - İçecekler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<  Reçel ve komposto yaprken

    püf noktaları<< Reçel ve komposto yaprken

    Reçelleriniz için Meyvaları iyice yıkayıp kurulamadan reçel yapmaya başlamayın. Üzerindeki toz ve tarım ilaçları reçellerinizin tadını bozabilir. Pişirdiğiniz reçeli karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın. Şekerlenmelere karşı limon tozu yerine limon suyu sıkın. Pişirdikten sonra kuru ve temiz kavanozlara koyun. İyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile...
  2. Komposto-Hoşaf İçmeyi İhmal Etmeyin

    Komposto-Hoşaf İçmeyi İhmal Etmeyin

    Annelerimizin büyük özenle hazırladıkları o kompostuların yararlarını biliyor muyuz? Vücudumuzu nasıl etkiliyor nerelere yararı var, zararı var mıdır, kimler tüketmeli? Hangi meyve ila yapılmış olursa olsun kompostular 1.dereceden su ihtiyacımızı karşılar. Böbreklerimizin düzenli çalışmasını sağlar ve mekanizmasını güçlendirir. içersindeki vitamin değerli ile vücudumuzu korur, günlük...
  3. Anne Sütünün Artmasını Sağlayan Komposto Tarifi

    Anne Sütünün Artmasını Sağlayan Komposto Tarifi

    Bu konu anne sütünü arttıran komposto tarifi hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, taze annelerin en büyük korkularından biri sütlerinin bebeklerine yetmemesidir. Gerçekten de ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmenin uzmanlarca ısrarla defalarca tekrar edilmesi, anne sütünün ne derece önemli olduğunu bir kere daha vurgulamaktadır. Biz de bu sayfamızda, Dr. Aytuğ Kolankaya ve...

Sayfayı Paylaş