gebe
  1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    peynirli kabak sandal kabak konservesi peynirli sandalı [​IMG] Şehir dışından gelecek olan anne - babam ve kız kardeşim için yaptığım hazırlıklar...
    Konserve Mısırlı Pilav
    Sabah erkek kardeşime yaptığım pizzadan artan mısırları bu şekilde değerlendirmiş oldum. Geri kalanını da limon suyu yerine nar ekşisi kullanarak değişiklik yaptığım salatada kullandım.


    Malzemeler
    • 1 ölçü pirinç
    • 1,5 ölçü su
    • 1/3 ölçü konserve mısır
    Yapılışı
    Pilavı daha önceden yapmış olduğum sebzeli pilav mantığıyla yaptım. Pilavın suyunu ekleyip çektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştırdım.
    Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak
    Uzun zamandır aklımda olan bu yemek için tarif ararken rastladım ve onu denedim. Kabak adedim farklı olduğu ve annem beşamel sosu çok sevmediği için biraz değiştirdim. Yaptığım şekliyle yazıyorum. (Tuz miktarını peynire göre ayarlayın)


    Malzemeler
    • 5 adet kabak
    • 1/2 su bardağı kadar beyaz peynir
    • Dereotu
    • Üzeri için kaşar peyniri ve pul biber
    Beşamel Sos İçin
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı un
    • 1/2 su bardağı süt
    Yapılışı
    1. Öncelikle kabakları soyun. Her kabağın üzerinden yassı bir şekilde keserek kabakları sandal haline getirin. Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Hazırladığınız kabakları 15 dk. kadar kaynar suda haşlayın ve süzdürün.
    2. Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın. Sonra kabakların içini bu karışımla doldurun.
    3. Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin. Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ekleyin. Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz. Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.
    (Kabağın içinden oyulanlarla mücver, üzerinden kapak olarak kesilen kısmı da oyulan kabaklarla haşlayıp salatada kullanmaktı niyetim. Ancak o kadar yorgundum ki, hiçbir şekilde değerlendiremedim. Sizlere fikir olabilir.)

     
    Son düzenleme: 4 Temmuz 2008
  2. TÜLSÜ35

    TÜLSÜ35 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    723
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bulundugum yer BURSA memleketim İZMİRRRR
    Cevap: Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak
    süper görünüyor ellerine emegine saglık canım
     
  3. Monera

    Monera Forum Okuru

    Cevap: Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

    Linkleri kaldırsaydın keşke... emeğine sağlık
     
  4. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

    linki kaldırdım canım farketmemişim sağolasın mucxs
     
Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında peynirli pilav

    fırında peynirli pilav

    Malzemeler 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 bardak su 2 kaşık soya yağı 1 bardak rende kaşar 2 şeker kaşığı karabiber Hazırlanışı Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına...
  2. Peynirli kabak dolmasi

    Peynirli kabak dolmasi

    peynirli kabak dolması MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti...
  3. peynirli kabak püresi

    peynirli kabak püresi

    Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin. Püf noktaları: " Ek mamalara başladığınızda meyve-sebze...
  4. Kırmızı biberli mısırlı pilav

    Kırmızı biberli mısırlı pilav

    kırmızı biberli mısırlı pilav kırmızı biberli pilav uluslararası pilavlar uluslararası tarifleri Sevgili melekler, Klasik pilavlardan sıkıldıysanız,size görünümü ve lezzetiyle harika olan bu pilavı öneririm.Afiyet olsun.... Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 çay bardağı taze mısır 1 tane kırmızı biber 1 tane soğan tuz su sıvıyağ Hazırlanışı Pirinçlerimizi tuzlu ılık suda yarım saat kadar...
  5. Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır ?

    Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır ?

    dereotlu peynirli poğaça dereotlu poğaça nasıl yapılır dereotlu poğaça tarifi Şöyle tavşankanı demlenmiş miss gibi bir çay, dumanı üstünde :) Yanında hazırlanmış bir tabak. İçinde bir dilim yumuşacık üzümlü kek, tazecik marulların içinde mercimek köftesi, fırından yeni çıkmış ıspanaklı kol böreği ve mis gibi kokusuyla dereotlu poğaça :) Ne o ? Yoksa dereotlu poğaçanın nasıl yapılacağını...

Sayfayı Paylaş