Konu: Afgan Ekmeği (Nan-i Afghani)

Fatimole

Yeni Üye
Üye
Konu: Afgan Ekmeği (Nan-i Afghani)
nan ekmeği afgan ekmeği afgan ekmegi tarifi otu nan ekmek
img_0006.3nnqf.jpg


Bu küçük ekmekler gerçekten lezzetli. 9-11 cm uzunluğunda oval şekilli ince ekmekler aslında geleneksel olarak tandırda pişiriliyormuş. Üzeri ise çatalla çiziliyor. Tarif şöyle:

Malzemeler
1.5 su bardağı ılık su
7 gr. kuru maya
1 küp şeker
4 bardak un(tam buğday unu kullandım)
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
üzerine serpiştirmek için çörek otu
tuz

Yapılışı
Mayayı hamur kabına alıp 1.5 bardak suyun birazıyla ,şekeri ekleyip 10 dakika bekletin. Üzeri köpük köpük olup kabarınca, zeytinyağı katıp karıştırın.Un ve tuzu mayalı karışıma ekleyin.
Kalan suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse fazladan su ilave edin.Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra tekrar yoğurun.Hamur elastik olunca üzerini kapatıp 1-1.5 saat mayalandırın.
Mayalana hamuru 8 eşit parçaya bölüp , parçaları yuvarlayın.
Her bir hamur topunu 9-10 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında oval şekil vererek açın.Üzerini çatalla çizin , yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin. 190 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.
modify_inline.gif
 
Geri
Üst