gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Konya mutfağı

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    konya mutfağı öz konya mutfağı yemekleri iç anadolu bölgesinin konyanın yemekleri Konya Mutfağı'na genellikle kuzu ve koyun etiyle yapılan yemekler hakimdir. Konya Mutfağı denince ilk olarak "etli ekmek" ve "fırın kebap" gelir akla. Konya'nın hemen her mahallesinde 5-6 tane etli ekmek fırını vardır. Konya Mutfağı'nda hamur işleri oldukça yaygındır.

    Konya Saç Böreği

    Malzemeler:

    500 gr un
    1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı sutuz, 500 gr peynir
    1 adet yumurta
    ½ demet kıyılmış maydonoz
    250 gr tereyağı

    Yapılışı:

    Unu çukurlaştırın. Ortasına tuz ve suyu karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. 10 dakika yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın. Kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtün. İç için verilen diğer malzemelerle birlikte peyniri çatalla ezerek karıştırın. Hamuru 24 parçaya ayırın. Her bir parçayı oklava ile emek tabağından daha büyük ve ince yufkalar halinde açın. Yarısına peynirli iç
    yayın, ortadan ikiye katlayıp su ile kenarlarını yapıştırın. Sacı ocakta kızdırın, hazırladığınız böreğin her iki yüzünü de pişirip kapaklı bir sahana alın. Üzerine tereyağı sürün. Bütün börekleri bu şekilde pişirip ayranla servis yapın.

    Erik dolması

    Malzemeler:

    250 gr kurutulmuş iri siyah erik
    200 gr orta yağlı kıyma
    50 gr pirinç
    1/2 su bardağı
    1 çay kaşığı tarçın
    tuz
    3 çorba kaşığı toz şeker (45 gr)
    30-40 gr tereyağı.

    Yapılışı:

    Erikleri 10 dakika suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra 1 lt suda 15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu saklayın. Kıymaya pirinci, tuz ve tarçını katın ve iyice yoğurun. Erikleri bıçakla yarın. Çekirdeklerini çıkarın. Kıymalı iç ile doldurup kapatın. Yayvan ve küçük bir tencereye dizin. Terayağını küçük parçalar halinde kesip aralara koyun. Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardağı erik suyu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra toz şekeri üstüne serpin. Tencerenin ağzını kapatın. 30 dakika kısık ateşte pişirin.


     
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    etli ekmek süper ya olsada yesek :D
     
  3. kedem

    kedem Banned

    Kayıt:
    19 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    çok güzel valla benimce canım çekti böyle yemek tarifleri vermeyin yahu:)))
     
  4. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    konyanın meşhur yemekleri

    abi bulamamıştım yaa sağolun valla
     
Konya mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Konya

    Konya

    saraylar iç mekan ahşap rölyefte Konya Mevlana Türbesi ve Dergahı (Merkez): Türbenin çekirdeği 1230 yılında, Mevlana’nın babası Sultan-ul Ulema Bahaeddin Veledin vasiyeti üzerine buraya gömülüp, üzerine basit bir türbe yapılmasıyla oluşmuştur. Mevlana’nın ölümünden sonra ise Pervane Muiniddin ve karısı Gürcü Hatun tarafından buraya bir türbe yaptırılmıştır. Türbe daha sonra dini ve sosyal...
  2. Konyanın melekleri

    Konyanın melekleri

    konyalılar buraya:23::23:
  3. Konya Melekleri

    Konya Melekleri

    Konyamın güzel melekleri nerdesiniz???:)
  4. Setrems Konya

    Setrems Konya

    setrems konya setrems konya, mağazaları, ürünleri, pardesü, modelleri, hakkında bilgiler burada arkadaşlar Tesettürlü Hanımlar için, pardesü ve testtür giyim markası olan Setrems, mağazalar zincirine bir yenisini daha ekledi ve Konya'da da mağaza açtı Melek'lerim. Meleklermekani. com olarak,tıpkı Setrems gibi tesettürlü hanımları düşündük ve Setrems'in zengin ürün yelpazesinden modelleri...
  5. konya

    konya

    ne türbesi konyadadır

Sayfayı Paylaş