köpeklerde zehirlenme belirtileri

K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
köpeklerde zehirlenme belirtileri
Köpeklerde zehirlenme belirtileri ve tedavisi nasıl yapılıyor. Köpeğim bu aralar iyi değil acaba zehirlendimi noldu yaa birisi bana bilgi versin lütfen.
 
Merhabalar değerli misafirimiz. Evet özellikle yaz dönemlerinde çok sıkça görülüyor köpeklerimizin zehirlenmesi olayları.... Kışın bu vakalara pek fazla rastlanılmıyor aslında. Öncelikle geçmiş olsun size. Araştırma sonucunda köpeklerdeki zehirlenmelerle alakalı aşağıdaki bilgilere ulaştık. Umarım sizede yararı olur. Bu arada konudan ziyade köpeğinizi veterinede götürmeniz daha mantıklı olacaktır.

Köpeklerde Zehirlenme Belirtileri Köpeklerde Zehirlenme tedavisi hakkında bilgiler meleklerim.


Köpeklerde Zehirlenme Belirtileri

Zehirler yenebilir, solunabilir veya deri yoluyla emilebilir. Zehirlenmenin belirtileri hemen görülebilir, saatler ya da günlerde alabilir.
Kusma veya ishal (kan ya da yutulan zehirden parçalar bulunur veya bulunmaz).
Felçler veya aşırı heyecan, titreme, depresyon, uyuşukluluk veya koma gibi diğer anormal zihinsel süreçler/ durumlar.
Salya akıtma (ağızda sulanma veya köpürme)
Şişmiş, kızarmış, tahriş olmuş deri ya da gözler.
Ağızda yaralar, dudakların veya derini yanması.
Ağız ayda anüsten kan gelmesi veya herhangi bir vücut çürüğü.
Eve ya da bahçeye çiçek almadan önce hayvanlar için zehirleyici olan ve olmayan bitkileri veterinerinize sorun. Zararsızlığında emin olmadıkça her bitkinin zararlı olabileceğini fark edin.



Köpeklerde zehirlenmenin tedavisi

Veterineriniz öneriyorsa ağız yoluyla evdeki hidrojen peroksit (%3 miktarında ) verebilirsiniz. Yani vücut ağırlığının her 500 gr ‘mı için bir çay kaşığı, veterinere giderken 3 kereye kadar her 15–20 dakikada bir uygulanabilir.
Köpeğinizin ne yediğinden emin değilseniz, kusmuğu hastaneye götürün maddenin ne olduğunu biliyorsanız kusmuk ve zehrin olduğu kabı alın her tür zehirlenme olayında hayvanınızı mümkün olduğunca çabuk veterinere götürün.
Kusturamıyorsanız, hayvanın midesinin pompalanmaya ihtiyacı olabilir.
Yutma bir süre önce olmuş ve zehir zaten kısmen emilmişse daha fazla emilmeyi engelleme çabalarıgerekli olacaktır, buna hayvana tıbbi kömür vermek de dâhil olabilir.
Birkaç zehrin panzehiri vardı. Panzehiri belirlemek için veteriner hayvanın ne yediğini bilmelidir.
 
Geri
Üst