Kornişon turşusu yapımı

Konu, 'Turşular' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

  1. kornişon turşu yapımı
    [​IMG]


    En çok sevdiğim turşulardan biri kornişon turşusu..

    Malzemeler:
    1 kilo kornişon salatalık
    su (Kaynatılmış soğumuş)
    4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
    1 çorba kaşığı toz şeker
    10 diş sarımsak
    2 çay bardağı sirke
    10-12 al maydanoz


    Yapılışı:Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.1 gece tuzlu suda bekletinki acısı çıksın.Güzelce yıkadığınız Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu ve şekerini uzerine ilave edin Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın.Hafifçe sallayarak malzemelerin karışmasına yardımcı olun. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin,suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin ve güneş görmeyen bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.Afiyet olsun…

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. kornişon turşu yapımı

    ,
  2. kornişon turşu nasıl yapılır

    ,
  3. kornişon turşusu yapımı

    ,
  4. iyi fikir turşu yapımı,
  5. iyi fikirde tursu tarifi,
  6. iyi fikirde tursu yapimi