Kornişon turşusu yapımı

Konu, 'Turşular' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

  1. handanca

    handanca Daimi Üye

    kornişon turşu yapımı [​IMG]


    En çok sevdiğim turşulardan biri kornişon turşusu..

    Malzemeler:
    1 kilo kornişon salatalık
    su (Kaynatılmış soğumuş)
    4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
    1 çorba kaşığı toz şeker 10 diş sarımsak
    2 çay bardağı sirke
    10-12 al maydanoz


    Yapılışı:Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.1 gece tuzlu suda bekletinki acısı çıksın.Güzelce yıkadığınız Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu ve şekerini uzerine ilave edin Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın.Hafifçe sallayarak malzemelerin karışmasına yardımcı olun. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin,suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin ve güneş görmeyen bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.Afiyet olsun…


     
Kornişon turşusu yapımı konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Pırasa Turşusu

    pırasa turşusu 3 kg ' lik bir kavanoz 2 kg pırasa 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Tarifi : 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun. 3 kg ' lik kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun....
  2. mantar turşusu

    mantar turşusu tarifi mantar turşusu tursusu nasıl yapılır Turşu kurmak için en uygun mantarlar daha çok Lactarius cinsi (kırılgan yapılı mantarların sütlü olanları) mantarlardır. Bunların birkaç türü vardır ki ancak suda kaynatma ön işleminden geçirilerek yenebilirler. Tarifler bu mantarlar için verilmiştir ancak başka herhangi mantara da uygulanabilir 1. Çeşit Turşu Malzeme * 1/2 litre...
  3. Patlıcan Turşusu Yapımı

    patlıcan turşusunun yapımı Tadı taa çocukluğumdan damağımda kalan,enfes patlıcan turşusunu mutlaka deneyin.Yapımı biraz uğraştırsada tadı bütün yorgunluğunuzu unutturuyor. Malzemeler 1 kg.küçük boy patlıcan 2 adet domates 2-3 adet yeşil biber 6-7 adet sarmısak Yarım demet maydanoz Patlıcanların ağzına kapatmak için 2 adet kırmızı ve yeşil biber 1 su bardağı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı...
  4. Pratik Ev Yapımı Acur Turşusu Alır mıydınız ?

    Ev Yapımı Acur Turşusu acur turşusu Sevgili melekler, bir tabak etli kuru fasülye ve bulgur pilavının yanında en iyi ne gider ? Turşu dediğinizi duyar gibi oluyorum :) Evet bu konumuzda ev yapımı acur turşusu nasıl yapılır, tarifini sizlerle paylaşıyoruz :) Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler: 3 kg acur 2 litre sirke 1 adet ekşi elma 2 baş sarımsak...
  5. Çağla turşusu yapımı

    Bu konu; çağla turşusu ile ilgili bilgi vermektedir. Mevsimi gelince bol bol tükettiğim çağlayı hep tuza banarak yerim , şimdi de doğrusu pek bir canım çekti :D:D ancak malum çağla mevsimini geçtik ve ben bu tadı her an yaşayabileceğim bir tarifle karşılaştım. Aslında annem yaptığı her turşunun içine beş on çağla atardı ama hiç aklıma sadece çağla turşusu yapmak gelmemişti :D Pratik ev yapımı...

Sayfayı Paylaş