Köylü Pilavı Tarifi ( Hatay )

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Köylü Pilavı Tarifi ( Hatay )
pilav hatay yemek tarifleri köylü pilavı yöresel pilav tarifleri hatay pilavı melek
Değişik yemekleri denemeyi severim.Pilavda sofraların olmazsa olmazlarınddan olunca bir de bu tarifi deneyim dedim.Sonuçta mükemmel bir pilav yedik:)Deneyin ,afiyetle yiyin:)


MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı et suyu
1 adet küçük soğan
200 gr. kuşbaşı
1 çorba kaşığı sade yağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI
Patlıcanlar küp şeklinde doğranır. Bir tavada kızdınlan zeytinyağında kızartılıp bir kenara alınır. Bir tencerenin içine tereyağı konulup kızdınlır. Üzerine etler eklenerek renginin değişmeye başlaması ile birlikte ince doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek sarartılır. Bunun üstüne et suyu ve domates salçası eklenerek bir taşım kaynadıktan sonra üzerine pirinç ve patlıcanlar eklenir. Harlı ateşte 2 dk. ve yavaş ateşte 10 dk. pişirilerek demlendirilip servis edilir.
 
Geri
Üst