Közlenmiş biber salatası nasıl yapılıyor ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Közlenmiş biber salatası nasıl yapılıyor ?
Gittiğim yerlerde yiyorum ve çok seviyorum ama utanıyorum sormaya nasıl yapılıyor diye. İyi ki varsınız, her takıldığım mutfak bilgilerini size soruyorum :D Acaba bu közlenmiş biber salatası nasıl yapılıyor?
 
Malzemeler

Yarım demet Maydanoz
2 yemek kaşığı kadar Sirke
Tuz
1 kg Kırmızı Biber
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
7 diş Sarımsak ( Arzuya göre çoğaltılıp azaltılabilir.)


Yapılışı

Öncelikle Biberleri yıkayıp kurulayarak folyo serilmiş fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz. Bıçakla üzerlerine birkaç delik açarak 200 derece fırında közlenene kadar pişiriyoruz. ( Yaklaşık 20 – 25 dk.kadar.) Közlediğimiz biberlerin kabuklarını rahat soyabilmek için fırından çıkarır çıkarmaz bir poşetin içine koyup ağzını kapatarak 10-15 dk. bekletiyoruz. Ardından kabuğunu soyup iç çekirdeklerini çıkartarak arzuya göre ya küçük dilimleyip ya da şerit halinde keserek salata tabağına alıyoruz. Sarımsakları soyup havanda tuz ile dövüyoruz. Sirke dövülmüş sarımsak tuz ve zeytinyağını ayrı bir kapta karıştırıp biberlerin üzerine gezdiriyoruz. İnce kıydığımız maydanozları da üzerine ilave ettikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst