gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Közlenmiş patlıcan göbeğinde kaşar

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    kaşarlı patlıcan közleme Közlenmiş patlıcana bayılırım hemde kaşarlı oy oy.:D
    [​IMG]
    içindekiler:
    Patlıcan 4 adet
    Yörsan kaşar peyniri 100 gr.
    Sarımsak 2-3 diş
    Yörsan Süzme Yoğurt 2-3 kaşık
    Reyhan 2-3 yaprak
    Yörsan Tereyağı 1 kaşık

    yapılışı:
    Patlıcanı ateşte közleyip, soyup ikiye ayırıyoruz ve ardından büyük parçalar halinde kesiyoruz. Dilimlenmiş, ızgara yapılmış patlıcanların göbeğine, közlenmiş patlıcanları doldurup, zeytinyağlı sarımsaklı sos ve kaşar peyniri ile sunuyoruz. Ayrıca reyhanı kestikten sonra tabakların etrafına serpiyoruz.

    Sarımsaklı yoğurt sos
    Sarımsaklarımızı ince ince kıyıp süzme yoğurt, maydanoz, tuz ilave edip karıştırarak hazırlıyoruz.



     
  2. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    çok güzel görünüyo
     
Közlenmiş patlıcan göbeğinde kaşar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kaşar peynirli patlıcan!

    kaşar peynirli patlıcan!

    Kullanılan Malzemeler : 3 patlıccan 5 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 50 g kaşar peniri Tarifi : Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenip kabukları soyulur. Sarımsaklar tuzla ezilip içine zeytinyağı karıştırılır ve patlıcanlara ilave edilir. Bu karışım fırına dayanıklı bir kaba alınır ve üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendesi dökülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar 10...
  2. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. közlenmiş patlıcan salatası

    közlenmiş patlıcan salatası

    patlıcanları közleyip kabuklarını ysun aynı şekilde biribeleride közleyin soyun iiçerisne soğanı halka halka doğrayın zeytinyağı ve narekişi ilave edin tuz ve kırımızı biberle tatlandırın afiyet olsun
  5. sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan mezesi

    sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan mezesi

    3 adet közlenmiş patlıcan. 2 diş sarımsak 4 kaşık süzme yoğurt 1 kaşık mayonez. tuz. yapılışı:patlıcanları iyice ez, yoğurt- mayonez- sarımsak- tuz ayrı kapta iyice karıştırıp patlıcanlara ekleyip iyice harmanlıyoruz. Daha sonra soğuk olarak servis yapıyoruz..... AFİYET OLSUN!!!

Sayfayı Paylaş