gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Kremalı Patatesli Bonfile

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bonfile pişirme teknikleri bonfile et yemekleri Malzemeler 4 Adet (160 gr.)
    Bonfile
    1 kg. Taze
    Patates
    1 dl. Çiğ Krema
    4 Diş Sarmısak
    1 kg. Tatlı
    Kırmızı Biber
    1 dl. Beyaz Şarap
    Zeytinyağı
    Tuz, Taze Çekilmiş Karabi

    Yapilis Tarifi
    Kırmızı biberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin. Ufak bir tencerede biber püresini ve beyaz şarabı kısık ateşte, yavaşça çektirin. Sos kalınlaştığı zaman ateşten alın.
    Patatesleri yıkayıp çok ince dilimleyin. Mutfak robotunuz varsa işiniz çok kolaylaşır. Patates dilimlerini ince kıyılmış sarmısak, krema, tuz ve biberle karıştırın. Patatesi fırına giren bir kaba dizip alüminyum folyo ile kapatın. Sıcak fırında 30-40 dakika üstü kapalı pişirdikten sonra folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin.
    Bonfıleleri az yağlı kızgın tavada istediğiniz dereceye göre pişirin. Servis tabağına patatesleri yerleştirin. Bonfileleri ince dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin. Etrafını biber püresiyle süsleyin ve servis yapın

     
Kremalı Patatesli Bonfile konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pırasalı Bonfile

    Pırasalı Bonfile

    Malzemeler 500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı 1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü 2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası 500 gr Pırasa 3 Adet Küçük Taze Soğan 2 Çay Kaşığı Sıvıyağ 2 Çay Kaşığı Şeker 1/2 Su bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz Tuz , Karabiber Yapilis Tarifi Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır...
  2. patatesli yumurta

    patatesli yumurta

    malzemeler: patates yumurta yağ tuz karabiber kırmızıbiber Not: patates ve yumurtanın miktarı isteğe ve kişi sayısına bağlı olarak ayarlanacağı için ölçü vermedim) yapılışı: patatesleri küçük küçük küpler şeklinde doğrayın ve sıvıyağda iyice kavurun (pişene kadar kavrulacak) patateslerin piştiğinden emin olduktan sonra yumurtaları kırın ve güzelce karıştırın.üzerine tuz,karabiber,ve kırmızı...
  3. Kremalı REVANİ

    Kremalı REVANİ

    kremalı revani kremali revani nasıl yapılır kremalı tatlısı tatlısı tarifi Merhaba Melekler, birazdan sizlere kremalı revani tarifi vereceğim. Şimdiden afiyet olsun :) KULLANILACAK MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik kullanıyoruz 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı hindistan cevizi kullanıyoruk 1 su bardağı un ve 5 yumurta 1 su bardağı şeker 2 paketcik kabarma tozu 1...
  4. İç pilavlı bonfile dolması

    İç pilavlı bonfile dolması

    Melişlerim mutlaka deneyin çok lezzetli bir tarif buyurun:) Malzemeler 1 bütün bonfile 2 havuç 1 soğan 3 defne yaprağı tuz karabiber PİLAVI İÇİN 2 ,5 su b. pirinç 1 soğan 1 çorba k. dolmalık fıstık 1 çorba k. kuş üzümü 1 tutam dereotu tuz karabiber yenibahar Hazırlanışı 1 bonfileyi fırın tepsisine alın.üzerine tuz ve tane karabiber sarpin üzerine toz karabiberde serpin.Havuçları...
  5. Patatesli Mücver

    Patatesli Mücver

    patates mücveri patatesli mücver Patates Mücver Mevsimin en lezzetli sebzeleriyle hazırlanan, baharatlarla tatlandırılan patates mücver tarifini sizlerle paylaşıyorum yapasım geldi kabak sevmeyenler içinde ideal :) Patates Mücver Malzemeler, 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 3 adet yumurta 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı...

Sayfayı Paylaş