Kremalı Patatesli Bonfile

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kremalı Patatesli Bonfile
bonfile pişirme teknikleri bonfile et yemekleri
Malzemeler
4 Adet (160 gr.)
Bonfile
1 kg. Taze
Patates
1 dl. Çiğ Krema
4 Diş Sarmısak
1 kg. Tatlı
Kırmızı Biber
1 dl. Beyaz Şarap
Zeytinyağı
Tuz, Taze Çekilmiş Karabi

Yapilis Tarifi
Kırmızı biberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin. Ufak bir tencerede biber püresini ve beyaz şarabı kısık ateşte, yavaşça çektirin. Sos kalınlaştığı zaman ateşten alın.
Patatesleri yıkayıp çok ince dilimleyin. Mutfak robotunuz varsa işiniz çok kolaylaşır. Patates dilimlerini ince kıyılmış sarmısak, krema, tuz ve biberle karıştırın. Patatesi fırına giren bir kaba dizip alüminyum folyo ile kapatın. Sıcak fırında 30-40 dakika üstü kapalı pişirdikten sonra folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin.
Bonfıleleri az yağlı kızgın tavada istediğiniz dereceye göre pişirin. Servis tabağına patatesleri yerleştirin. Bonfileleri ince dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin. Etrafını biber püresiyle süsleyin ve servis yapın
 
Geri
Üst