gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kremalı REVANİ

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kremalı revani kremali revani nasıl yapılır kremalı tatlısı tatlısı tarifi Merhaba Melekler, birazdan sizlere kremalı revani tarifi vereceğim. Şimdiden afiyet olsun :) [​IMG]

    KULLANILACAK MALZEMELER
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı irmik kullanıyoruz
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı hindistan cevizi kullanıyoruk

    1 su bardağı un ve 5 yumurta

    1 su bardağı şeker
    2 paketcik kabarma tozu
    1 paketcik vanilya ( ki ben çok severim )
    Veee en önemlisine geldik arkadaşlarım,

    TATLININ ŞERBETİ İÇİN

    3 Su bardağı dolusu su
    2 su bardağı şeker kullanıyoruz

    KREMASI İÇİN KULLANACAKLARIMIZ

    3 çorba kaşığı kadar mısır nişastası

    1,5 çorba kaşığı un

    5 Çorba kaşığı kadar şeker

    1 litre kadar su
    1 çay bardağı hindistan ceviziii
    1 paket krem şanti toz ve en önemlisi üzerini süslemek için hindistan cevizi yada antep fıstığı içi kullanalım.

    NASIL YAPILIYOR
    Şekerciklerimizi ve yumurtacıklarımızı köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ, yoğurt ve hindistan ceviziyle birlikte irmik, kabartma tozu vanilyayıda içine katarak mikserle 10 dakika kadar çırpıyoruz.
    Ben içine sevdiğim içir çırparken biraz hindistan cevizi ve accuk ta antep fıstığı koyuyorum. Fırını açıyoruz 350( 180) dereceye getirerek yaklaşık olarak 25 dakika pişiriyoruz.

    Şimdi fırında zaten pişmeye pişiyor hemen şerbetini hazırlayıp buzdolabında soğumaya alalım. 25 dakika süre bittikten sonra sıcak tepsiyi alalım vee soğumuş şekerli şerbetimizi ilave ediyoruz.

    Kremayıda şerbetten hemen sonra üzerine yaydıkmı hooop tamamdır :) Dilerseniz kremasız dilerseniz kremalı olarak servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

    NOT: Dilerseniz kabuklarını rendelediğiniz limon parçacıklarınıda karışımda içine atabilirsiniz. O zaman ne olur limonlu kremalı yada kremasız revani :D:D

    Hadi bakalım afiyet olsun.

     
    BEYZA21 bunu beğendi.
Kremalı REVANİ konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. cevizli revani

    cevizli revani

    Malzemeler 5 Çay Bardağı Un, 4 Adet Yumurta 2 Çay Bardağı Yoğurt, 1.5 Çay Bardağı İrmik 2 Çay Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Ceviz 2 Paket Kabartma Tozu 2 Paket Vanilya Hindistan Cevizi (süslemek için) Şerbeti İçin 3.5 Su Bardağı Şeker 3.5 Su Bardağı Su 1/4 Limon Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn. Soğumaya birakalım....
  2. Sütlü Revani

    Sütlü Revani

    sütlü revani tarifi sütlü revani tatlısı sutlu tatlısı tarifi MALZEMELER yarim paket margarin 1 litre sut 1 bardak irmik 1 bardak toz seker 1 vanilya HAZIRLANISI Malzemenin hepsini bir tencerede kisik ateste bir cirpici yardimiyla muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin. Kaynamasina yakin lapa gibi olacaktir, panik yapmayin. Servis yapacaginiz kalibi suyla islatin, yapismasini...
  3. Revani

    Revani

    Kısmet, zenginlik, mutluluktur.
  4. Revani Tatlısı

    Revani Tatlısı

    revanitatlısı revani tatlisi revani tatlısı revane tatlısı revane tatlisi 3 yumurta 1 nescafe fincanı irmik 1 nescafe fincanı un 1 nescafe fincanı tozşeker 1 nescafe fincanı yoğurt (veya süt) Yarım nescafe fincanı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Şerbeti :3 nescafe fincanı tozşeker,3 nescafe fincanı su ve vanilya -Yapılışı- Yumurta ve şekeri beyazlaşana dek çırpın.Diğer malzemeleri...
  5. Haşhaşlı Revani

    Haşhaşlı Revani

    haşhaşlı revani nasıl yapılır malzemeler yapılışı hazırlanışı reçetesi hakkında herşey burada. Bilmiyorum daha önce hiç haşhaş yedinizmi ama haşhaş için söyleyeceğim tek şey tüm Anadolu mutfaklarında severek ve yaygın olarak kullanılan birşey olmasıdır. Şimdi sizlere daha önce duyduğunuz bildiğiniz ve yediğiniz bütün revani tariflerini unutturacak bir tarif vericem. Dikkatlice uygulayınız....

Sayfayı Paylaş