gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Krep graten

    Konu, 'Yumurta Yemekleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 150 gr un 250 gr süt
    2 adet yumurta
    az tereyağı
    zeytinyağı
    tuz
    harcı için:
    2 kaşık un
    1/2 lt süt
    100 gr tereyağı
    3 dilim pişmiş salam
    2 adet yumurtanın sarısı
    125 gr taze kaşar
    1 kaşık çiğ krema
    pul biber


    HAZIRLANIŞI
    Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave edin. Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın ancak az zamanınız varsa dinlenme çok da şart değil. Tavayı tereyağı iel yağlayın, sıvı haldeki krep hamurundan iki kaşık dökün. Krebin her iki tarafını da parçalanmamasına dikkat ederek pişirin. Bu şekilde diğer krepleri de hazırlayın. Sıcak kalmalarına dikkat edin. 50 gr teretağı, süt ve un ile beşamel sos hazırlayın. Pişritkten sonra ateşten alın ve çiğ kremayı, çırpılmış iki yumurta sarısını ekleyin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini, ince dilimlenmiş salamı, birer ruram pul biber ve tuzu ekleyin. Her krebin içine bu sosdan bir çorba kaşığı koyun ve kaşıkla iyice yayın. Krepleri yuvarlayın. Isıya dayanıklı cam tepsiye dizin. Üstlerini kızartmak için fırında 2-3 dakika pişirin.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Krep graten
    paylaşım için tşkler
     
Krep graten konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında tavuk graten

    fırında tavuk graten

    tavuk graten Malzemeler -1 tavuk -2 kaşık yağ (margarin) -2 kaşık un -Yarım litre süt -3- 4 çorba kaşığı rende kaşar -2 yumurta -Tuz ve karabiber Pişirme Tarifi 1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır. 2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır. 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar...
  2. ıspanaklı krep

    ıspanaklı krep

    Krep hamuru için; 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 çay bardağı süt, 6 çorba kaşığı un peynir 8-10 yaprak ıspanak tuz bütün malzemeler karıştırılır. ıspanak yaprakları robottan geçirilip karışıma ilave edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurlarından küçük birer kepçe dökülüp önlü arkalı pişirilir. Kreplerin üzerine iyice ezilmiş beyaz peynir sürülüp rulo şeklinde katlanır....
  3. Enginarlı Tavuk Graten

    Enginarlı Tavuk Graten

    malzemeler • 5 Adet Kalça Şiş • 1 Adet konserve ya da bütün enginar • 2 Çorba kaşığı un • 150 gr tereyağ • 2 ½ Su bardağı süt • 200 gr kaşar rendesi Hazırlanışı : Bir tencerede kalça şişleri haşlayın. Tavuk etlerini haşlandıktan sonra küçük parçalara bölün. Teflon bir tavada unu tereyağı ile biraz kavrun. 2 ½ su bardağı sütü karışımın içine yavaş yavaş dökerek karıştırın. Kaynamaya...
  4. Balık Graten Sebzeli

    Balık Graten Sebzeli

    Malzemeler 4 Beyaz Etli Balık 2 Dilim Ekmek 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 50 gr Kaşar Rendesi 1 Çay Kaşığı Hardal 2 Havuç 4 Küçük Patates 1 Çarliston Biber Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin....
  5. bebe krep

    bebe krep

    1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu kuru kayısı ve kuru üzüm Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp ısıtın. Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın. Alt tarafı pişerken siz üst kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın. Alt tarafı...

Sayfayı Paylaş