gebe
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.022
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0

    Kroket

    Konu, 'Spor' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Kroket, ilk kez 18. yüzyılda Fransa’da oynanan ve 1850’lerde İngiltere’de yaygınlaşan bir açık hava oyunudur. Genel Bakış

    İkişer kişilik iki takım ya da iki kişi arasında, dört tahta topa uzun saplı tokmaklarla vurularak oynanır. Mavi ve siyah toplar bir takımın, kırmızı ve sarı toplar rakip takımındır.

    Oyun Alanı

    32 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde olan çim kaplı kortta 6 küçük kale ve 1 kazık vardır. Bunun yarısı büyüklüğündeki kortlarda da oynanabilir.

    Nasıl Oynanır?

    Kortun iki ucundaki başlangıç çizgilerinden yapılan vuruşlarla toplar sırayla oyuna sokulur. Amaç topları belirli bir sırayla kalelerden geçirdikten sonra kazığa çarptırmaktır. Sırası gelen oyuncu bir vuruş yapar. Eğer bu vuruşla topu bir kaleden geçirirse, bir vuruş hakkı kazanır. Vurulan topun başka bir topa çarptırılmasına roket denir. Roket yapan oyuncu iki vuruş hakkı daha kazanır. Bu haklardan ilkinde topunu daha önce vurmuş olduğu topun yanına koyar ve her iki topu birden hareket ettirecek biçimde vuruşunu yapar.


    Usta bir oyuncu bu vuruşla her iki topuda istediği yönlere gönderebilir. Bir oyuncu topunu öbür toplara vurdurarak ve kalelerden arka arkaya geçirerek kazandığı vuruşlarla rakiplerine sıra vermeden birçok sayı kazanabileceği gibi, topu bütün kalelerden geçirmeyi de başarabilir. Her iki topuda sırayla bütün kalelerden geçiren ve sonunda ortadaki kazığa çarptıran takım oyunu kazanır. Topu altı kaleden sırayla geçirdikten sonra kazığa atmadan önce bütün kalelerden bir de ters yönde geçirmek gereklidir.



    wikipedia.org

     
Kroket konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin 7 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu Kızartmak İçin Sıvıyağ Birkaç Dal Dereotu Tuz, Karabiber, Pulbiber Yemeğin Tarifi Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar...
  2. Karides Kroket

    Karides Kroket

    Malzemeler: 2 çorba kaşığı tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi 100 gram haşlanmış karides Tuz 2 adet yumurta Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıştırarak ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 çay...
  3. Balık kroket

    Balık kroket

    BİR ÇOK FAYDASINI VE LEZZETİNİ DÜŞÜNÜRSEK BALIK SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEMEİZ GEREKEN BİR NİMET:) Malzemeler, 2 adet palamut fileto 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 kâse galeta unu 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için yağ Hazırlanışı, Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su...

Sayfayı Paylaş