gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Kurban eti nasıl saklanır ?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    kurban eti nasıl muhafaza edilir,kurban eti nasıl saklanmalı,kurban eti nasıl dinlendirilir,kurban eti nasıl saklanır hakkında bilgiler,
    indir (12).jpg


    Et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, uzmanlar kurban etinin nasıl saklanması konusunda vatandaşları uyardı.

    Kurbanda sık sık yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu anlatan Manisalı kasap Murat Bedir, “Vatandaşlarımız bu konuda hem bilinçsiz hem duyarsız hem de söylenenleri yıllardır tekrar etmemize rağmen kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. Vatandaşlarımıza şöyle tavsiyelerde bulunabilirim. Hayvanlar kesildikten sonra etin sıcaklığını üzerinden atması gerekiyor. Bunun için parçalanan etleri kendinden bağımsız olarak leğenlere, tepsilere parça parça dağıtmaları gerekiyor. Ya da asabiliyorlarsa asıp etin kendi sıcaklığını doğal hallerle yok etmeleri gerekiyor. Bunu yapan var yapmayan var. Yapmayanlar hemen torbanın içine koyuyor ve ağzını bağlayarak eve götürüyorlar. Hemen dolaba atıyorlar. Etler havasız bir şekilde kalınca hem harlıyor yani kendi sıcaklığında pişiyor hem de yeşillenip kokmaya başlıyor. Ya da eve götürdüklerinde üst üste koydukları için eti lokal olarak belli kısımlar kokmaya başlıyor. Bunların önüne geçmek için önce etlerin sıcaklığını atmasını beklemek lazım. Ondan sonra ertesi gün kasapta işlenecekse bunları dolapta bir leğenin içinde tepsinin içinde olduğu gibi koyup veya artık geceleri serin oluyor balkonda güneş almayan bir yere koyabilirler etlere hiçbir şey olmaz. Kasaba da kolaylık olur hem kendilerinin de masrafsız bir kurban geçirmelerini sağlamış olurlar” dedi.

    Hava alan etin bozulmayacağını dile getiren Bedir, “Etler normal derecede artı 4 dereceye kadar muhafaza edilebilir ama dediğim gibi gün içinde kullanılacaksa ve dolaba konacaksa sararak değil de hava alacak şekilde koymaları gerekiyor. Et hava aldığı sürece 24 saat içinde bozulmaz. Havasız et bozulur. Vatandaşlarımızın bunu bilmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

    Kurban etinin iyi muhafaza edilmesi durumunda 6 aya kadar kullanılabileceğini vurgulayan Bedir, şunları söyledi:

    “Kurban eti iyi muhafaza edildikten sonra, kasapta işlenip evde buzluğa konduğu zaman 6 ay kendini muhafaza eder. Ondan sonra da et kullanılır ama artık etin rengi tadı kaçmaya başlar. Bu durumda eti kullanmalarını pek tavsiye etmiyorum. Vatandaşlarımızın 2-3 ay içinde bu etlerini tüketmelerini tavsiye ederim. Bir de etleri dolaptan çıkardıktan sonra şok çözüldükten sonra hemen tüketilmeli. İkinci bir şoka sokmamaları gerekiyor.”

     
Kurban eti nasıl saklanır ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kurban Eti Nasıl Saklanır?

    Kurban Eti Nasıl Saklanır?

    kurban eti nasıl saklanır Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir. Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir. Etleri, büyük parçalar şeklinde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak...
  2. Kurban Eti Saklanırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

    Kurban Eti Saklanırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

    Bu konu; buzlukta saklanan etler hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, kurban bayramını yaşadığımız şu günlerde bol bol tüketilen gıdaların başında haliyle et geliyor. Dikkatli ve dengeli bir şekilde tüketmemiz gereken etin saklanış şekli de sağlığımız açısından son derece önemli. Eğer siz de evde bulunan kurban etini nasıl saklayacağınız konusunda emin olamıyorsanız, bu...
  3. Kurban eti nasıl pişirilir ?

    Kurban eti nasıl pişirilir ?

    kurban eti nasıl pişirilmeli,kurban eti nasıl pişirilir,kurban eti nasıl yapılır, kurban eti nasıl pişirilmelidir,kurban eti nasıl pişirilir hakkında bilgiler Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir. Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir. Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme...
  4. Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    kurban eti nasıl bölüşülmeli,kurban eti nasıl pay edilir,kurban eti nasıl dağıtılmalı,kurban eti nasıl dağıtılır,kurban etinin ne kadarı dağıtılır, Sual: Kurban eti hakkında yapılacak işler nelerdir? CEVAP Maddeler hâlinde bildirelim: 1- Eti tartarak, eşit olarak paylaşmak gerekir. Yağ, sakatat ve yenilen her şey paylaşılır. Tartmadan bölüşüp helâlleşmek caiz olmaz, faiz olur. 7 kişiden...
  5. Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber en çok merak edilen konulardan biri de kurban etlerinin nasıl dağıtılacağı meselesi. Biz de bu yazımızda merak edilen bu konuya değinecek kurban eti nasıl dağıtılır, kurban eti kimlere verilir ve kimlere verilmez Evde kestiğimiz kurbanların ne kadarını dağıtmak gerekir?Kurban etlerinden fakir fukaraya vermek şartmı?Kurban etini dağıtmadan hepsini eve...

Sayfayı Paylaş