gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Kurban Eti Nasıl Temizlenir?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Kurban bayramı için artık geri sayım başladı. Yakın bir zaman da kutlanacak olan kurban bayramın da kesilen kurbanlık hayvanın etinin nasıl temizlenmesi konusun da merak ettiğiniz bilgileri bu yazımız da paylaşıyoruz. Kurban_eti_530941573.jpg

    Kurban kesim yerlerini mutlaka özenle seçin. Bakanlık ruhsatlı olan alanlar serin, temiz ve mutlaka bol suyun bulunduğu yerler olmalıdır. Kesim yapan kişinin temizliğine, elinde yara olup olmadığına, eldiven takmasına ve bıçakların temizliğine dikkat edin.

    Parçalara ayrılmış eti temiz kaplara koyun. Ardından güneş görmeyen serin bir yerde 8-10 saat dinlendirin. Dinlendirmeden pişirilen et hem zor pişecek hem de sindirim sorunlarına sebep olacaktır. Etin sıcaklığı düştükten sonra buzdolabına koymalısınız. Et dinlendirildikten sonra temiz kaplar içerisinde buzdolabında 3-4 gün, -18 derecede dondurucuda 6 ay saklanabilir.

    Pişirmek istediğiniz kısımları ilk olarak yarım saat kadar soğuk suda bekletin. Bekleme sırasında etin kanı suya akacak ve rengi açılacaktır.

    Kurbanlık ciğerlerin üzerindeki zar ve görülebilen kötü kısımları mutlaka temizlemelisiniz. Ayrıca sakatatların temizliği hayvanın diğer bölgelerine göre çok daha özenle yapılmalıdır.

     
Kurban Eti Nasıl Temizlenir? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kurban eti nasıl saklanmalı?

    Kurban eti nasıl saklanmalı?

    Kurban Bayramında bunlara dikkat edin! Kurban Bayramı'nda kesilecek etlerin nasıl tüketileceği önemli bir sorun. İşte sağlığınızı bozmadan kesilen etleri tüketmenin yolları:) Göztepe Medical Park Hastane Kompleksinden beslenme ve diyet uzmanı Gizem Keservuran, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara, et tüketimi konusunda bazı uyarılarda bulundu. Keservuran, sağlıklı bir Kurban Bayramı...
  2. Kurban eti nasıl saklanır ?

    Kurban eti nasıl saklanır ?

    kurban eti nasıl muhafaza edilir,kurban eti nasıl saklanmalı,kurban eti nasıl dinlendirilir,kurban eti nasıl saklanır hakkında bilgiler, Et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, uzmanlar kurban etinin nasıl saklanması konusunda vatandaşları uyardı. Kurbanda sık sık yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu anlatan Manisalı kasap Murat Bedir,...
  3. Kurban eti nasıl pişirilir ?

    Kurban eti nasıl pişirilir ?

    kurban eti nasıl pişirilmeli,kurban eti nasıl pişirilir,kurban eti nasıl yapılır, kurban eti nasıl pişirilmelidir,kurban eti nasıl pişirilir hakkında bilgiler Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir. Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir. Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme...
  4. Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    kurban eti nasıl bölüşülmeli,kurban eti nasıl pay edilir,kurban eti nasıl dağıtılmalı,kurban eti nasıl dağıtılır,kurban etinin ne kadarı dağıtılır, Sual: Kurban eti hakkında yapılacak işler nelerdir? CEVAP Maddeler hâlinde bildirelim: 1- Eti tartarak, eşit olarak paylaşmak gerekir. Yağ, sakatat ve yenilen her şey paylaşılır. Tartmadan bölüşüp helâlleşmek caiz olmaz, faiz olur. 7 kişiden...
  5. Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber en çok merak edilen konulardan biri de kurban etlerinin nasıl dağıtılacağı meselesi. Biz de bu yazımızda merak edilen bu konuya değinecek kurban eti nasıl dağıtılır, kurban eti kimlere verilir ve kimlere verilmez Evde kestiğimiz kurbanların ne kadarını dağıtmak gerekir?Kurban etlerinden fakir fukaraya vermek şartmı?Kurban etini dağıtmadan hepsini eve...

Sayfayı Paylaş