Kurban Eti Nasıl Temizlenir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kurban Eti Nasıl Temizlenir?
Kurban bayramı için artık geri sayım başladı. Yakın bir zaman da kutlanacak olan kurban bayramın da kesilen kurbanlık hayvanın etinin nasıl temizlenmesi konusun da merak ettiğiniz bilgileri bu yazımız da paylaşıyoruz.

Kurban_eti_530941573.jpg


Kurban kesim yerlerini mutlaka özenle seçin. Bakanlık ruhsatlı olan alanlar serin, temiz ve mutlaka bol suyun bulunduğu yerler olmalıdır. Kesim yapan kişinin temizliğine, elinde yara olup olmadığına, eldiven takmasına ve bıçakların temizliğine dikkat edin.

Parçalara ayrılmış eti temiz kaplara koyun. Ardından güneş görmeyen serin bir yerde 8-10 saat dinlendirin. Dinlendirmeden pişirilen et hem zor pişecek hem de sindirim sorunlarına sebep olacaktır. Etin sıcaklığı düştükten sonra buzdolabına koymalısınız. Et dinlendirildikten sonra temiz kaplar içerisinde buzdolabında 3-4 gün, -18 derecede dondurucuda 6 ay saklanabilir.

Pişirmek istediğiniz kısımları ilk olarak yarım saat kadar soğuk suda bekletin. Bekleme sırasında etin kanı suya akacak ve rengi açılacaktır.

Kurbanlık ciğerlerin üzerindeki zar ve görülebilen kötü kısımları mutlaka temizlemelisiniz. Ayrıca sakatatların temizliği hayvanın diğer bölgelerine göre çok daha özenle yapılmalıdır.
 
Geri
Üst