gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Kurban Eti Saklanırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; buzlukta saklanan etler hakkında bilgiler vermektedir.


    Sevgili melekler, kurban bayramını yaşadığımız şu günlerde bol bol tüketilen gıdaların başında haliyle et geliyor. Dikkatli ve dengeli bir şekilde tüketmemiz gereken etin saklanış şekli de sağlığımız açısından son derece önemli. Eğer siz de evde bulunan kurban etini nasıl saklayacağınız konusunda emin olamıyorsanız, bu sayfamızda vereceğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz....




    [​IMG]



    Kurban bayramında evlerdeki et stoğunun artacağı bir gerçek. Hanımların etleri değerlendirmede en çok kullandıkları yöntem ise buzlukta dondurmak. Ancak bu konuda özellikle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken pek çok husus var.

    Öncelikle etli yemek yapımında bir kerede en fazla ne kadar et kullanıyorsunuz? Bunu tespit edin. Ardından mevcut etleri birer pişirimlik parçalara ayırın. Et, 0–2 santigrat derecede 3–5 gün, buzlukta birkaç hafta, -18 derecede ise 3 ay saklanabilir. Donmuş etler soğuk yerde yani buzdolabında çözdürülür. Çözdürülen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir. Çünkü çözme sırasında üstünde mikrop üreyebilir. Ayrıca etin protein yapısı bozulabilir.

    Bunun yanında Çok fazla et tüketiminden kaçının. Etle birlikte sebze tüketin. Etlerin yağlı kısımlarının tüketmeyin. İç yağları yemeklerde kullanmayın.

     
Kurban Eti Saklanırken Nelere Dikkat Edilmeli ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kurban Etini Saklarken Nelere Dikkat Etmeliyiz

    Kurban Etini Saklarken Nelere Dikkat Etmeliyiz

    Kurban bayramına çok fazla birşey kalmadı bayramda kestiğimiz kurban etinden buzdolabında saklamak istiyorsanız mutlaka dikkat etmeniz gereken bilgiler vardır bu bilgilere gelince: Kurban eti Sağlıklı koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında bir Gün bekletilmelidir. Et beklediğinde suyunu...
  2. Kurban Eti Nasıl Saklanır?

    Kurban Eti Nasıl Saklanır?

    kurban eti nasıl saklanır Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir. Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir. Etleri, büyük parçalar şeklinde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak...
  3. Saçlar Sarılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Saçlar Sarılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    saç nasıl sarılır, saç sarma teknikleri, saç sarma yöntemleri Sevgili melekler, saçların şekli görüntümüzün tamamlanmasında, şıklığımızda önemli bir unsurdur. Ne kadar şık görünürsek görünelim saçlar düzgün ve güzel görünmedikten sonra şıklıktan bahsedilemez. Bu sebeple zaman zaman değişik formlara sokmak istediğimiz saçlarımızı bigudilerle sarabiliriz. Sarma işlemimizin daha sağlıklı olması...
  4. Tavuk Eti Keserken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Tavuk Eti Keserken Nelere Dikkat Edilmeli?

    tavuk eti nasıl kesilmeli, tavuk eti keserken, tavuk eti nasıl kesilir Sevgili melekler, sağlık ve hijyen açısından mutfakta kullanılan aletler ve kullanım şekilleri büyük önem taşır. Özellikle etlerin kesilmesi sırasında azami dikkat etmek gerekir. Kırmızı etten daha çabuk bakteri üreten tavuk etinin nasıl kesileceği de önem verilmesi gereken bir noktadır. Şöyle ki; tavuk etini kesmek için...
  5. Kurban eti nasıl saklanır ?

    Kurban eti nasıl saklanır ?

    kurban eti nasıl muhafaza edilir,kurban eti nasıl saklanmalı,kurban eti nasıl dinlendirilir,kurban eti nasıl saklanır hakkında bilgiler, Et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, uzmanlar kurban etinin nasıl saklanması konusunda vatandaşları uyardı. Kurbanda sık sık yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu anlatan Manisalı kasap Murat Bedir,...

Sayfayı Paylaş