Kurban Eti Saklanırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kurban Eti Saklanırken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Bu konu; buzlukta saklanan etler hakkında bilgiler vermektedir.




Sevgili melekler, kurban bayramını yaşadığımız şu günlerde bol bol tüketilen gıdaların başında haliyle et geliyor. Dikkatli ve dengeli bir şekilde tüketmemiz gereken etin saklanış şekli de sağlığımız açısından son derece önemli. Eğer siz de evde bulunan kurban etini nasıl saklayacağınız konusunda emin olamıyorsanız, bu sayfamızda vereceğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz....




kurban_eti-350.jpg




Kurban bayramında evlerdeki et stoğunun artacağı bir gerçek. Hanımların etleri değerlendirmede en çok kullandıkları yöntem ise buzlukta dondurmak. Ancak bu konuda özellikle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken pek çok husus var.

Öncelikle etli yemek yapımında bir kerede en fazla ne kadar et kullanıyorsunuz? Bunu tespit edin. Ardından mevcut etleri birer pişirimlik parçalara ayırın. Et, 0–2 santigrat derecede 3–5 gün, buzlukta birkaç hafta, -18 derecede ise 3 ay saklanabilir. Donmuş etler soğuk yerde yani buzdolabında çözdürülür. Çözdürülen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir. Çünkü çözme sırasında üstünde mikrop üreyebilir. Ayrıca etin protein yapısı bozulabilir.

Bunun yanında Çok fazla et tüketiminden kaçının. Etle birlikte sebze tüketin. Etlerin yağlı kısımlarının tüketmeyin. İç yağları yemeklerde kullanmayın.
 
Geri
Üst